Έρευνα: Το 80% των Αμερικανών φοβάται για το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου


Η πλειονότητα των πολιτών υποστηρίζει πως σε περίπτωση που ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ο Ντόναλντ Τραμπ θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση

Νέα έρευνα της από την εταιρεία Talker Research υποστηρίζει πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών των ΗΠΑ φοβάται για το πιθανό ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 84% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων αλλά και το 83% των ψηφοφόρων ανεξάρτητων κομμάτων εμφανίζονται να φοβούνται ότι μπορεί η ανθρωπότητα να οδηγείται σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ίδια ώρα, το 74% των υποστηρικτών των Δημοκρατικών φαίνεται να συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες (ποσοστό 85%) είναι αυτές που ανησυχούν περισσότερο από τους άνδρες (ποσοστό 71%) για το ξέσπασμα ενός Παγκοσμίου Πολέμου.

Με φόντο τις εμπόλεμες καταστάσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία αλλά και τις αιματηρές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι ερευνητές δεν εντυπωσιάζονται από τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνουν την πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών να φοβούνται πως ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών των ΗΠΑ εστιάζεται στις θανατηφόρες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Γάζα, μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, παρά στον πόλεμο στην Ουκρανία (55% έναντι 28%).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αμερικανοί που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν καλύτερος ηγέτης από την Κάμαλα Χάρις (50% έναντι 41%).

Η ταυτότητα της έρευνας

Η Talker Research απευθύνθηκε σε 1.000 Αμερικανούς που παρακολούθησαν το debate των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ειδικότερα απευθύνθηκαν σε 400 Δημοκρατικούς, 400 Ρεπουμπλικάνους και 200 μέλη του Ανεξάρτητου/Ελεύθερου/Πράσινου Κόμματος). Η έρευνα διενεργήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2024.

*Με πληροφορίες από talkerresearch.com


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ