Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου λόγω 24ωρης απεργίας των μηχανοδηγών


Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα την πλήρη ακινητοποίηση των δρομολογίων των τρένων και του Προαστιακού. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) σε μια προσπάθεια να επισημάνουν την ανάγκη για άμεση βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κυρίως την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, με στόχο να αποφευχθούν τραγικά συμβάντα όπως το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Συγκεκριμένα, ζητούν την καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, την ολοκλήρωση των συστημάτων ETCS και τη διαρκή συντήρηση των υποδομών.

Επιπλέον, απαιτούν τον καθαρισμό του σιδηροδρομικού δικτύου από φυσικά εμπόδια, καθώς και την επένδυση σε νέο τροχαίο υλικό, ειδικά στις προαστιακές γραμμές, για τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Προσφυγή της Hellenic Train

Η διοίκηση της Hellenic Train προσέφυγε στη δικαιοσύνη, αμφισβητώντας την απεργία με το επιχείρημα ότι τα περισσότερα αιτήματα αφορούν αρμοδιότητες του ΟΣΕ. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ