Φλόριντα: Χάος στους δρόμους με μαζικές εκκενώσεις για τον κυκλώνα Μίλτον – «Αν δεν απομακρυνθείτε, κινδυνεύετε»


Ο κυκλώνας Μίλτον, που έχει αναβαθμιστεί σε κατηγορία 5, απειλεί σοβαρά την περιοχή της Τάμπα και τις δυτικές ακτές της Φλόριντα, καθώς πλησιάζει με ταχύτητες ανέμων που φτάνουν τα 285 χλμ/ώρα. Οι Αρχές έχουν εκδώσει εντολές εκκένωσης για εκατομμύρια κατοίκους, προειδοποιώντας ότι όσοι δεν απομακρυνθούν από τις ζώνες κινδύνου ενδέχεται να μην επιβιώσουν.

Τεράστιος Κίνδυνος από ανέμους και υπερκύματα

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει τη Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης. Η πόλη της Τάμπα και οι γύρω περιοχές είναι αντιμέτωπες με εξαιρετικά επικίνδυνους ανέμους, καθώς και υπερκύματα που ενδέχεται να φτάσουν τα 3 έως 4,5 μέτρα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πιθανή ολοκληρωτική καταστροφή κατοικιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται χαμηλά.

 

Φλόριντα: Κινητοποίηση της κυβέρνησης και των καταφυγίων

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 51 νομούς, και σε συνεργασία με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν έχουν ενεργοποιηθεί μηχανισμοί προληπτικής αντιμετώπισης καταστροφών. Παράλληλα, πολλά καταφύγια έχουν ανοίξει τις πύλες τους για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους που εγκαταλείπουν τις περιοχές κινδύνου, ενώ οι κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι έχουν ανοίξει για να διευκολύνουν την άμεση κυκλοφορία των οχημάτων.

Απεγνωσμένες προειδοποιήσεις από τις Αρχές

Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, τόνισε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και κάλεσε τους κατοίκους να μην αψηφήσουν τις εντολές εκκένωσης. «Αν μείνετε στις ζώνες εκκένωσης, δεν θα επιζήσετε», δήλωσε, αναφερόμενη στην κρισιμότητα της απομάκρυνσης από τις πιο ευάλωτες περιοχές.

Χιλιάδες κάτοικοι της Φλόριντα έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της πολιτείας. Τα καταστήματα αδειάζουν από προμήθειες και στα αεροδρόμια επικρατεί αναταραχή, καθώς πολλές πτήσεις ακυρώνονται. Η απειλή του Μίλτον ακολουθεί τον πρόσφατο κυκλώνα Ελέν, που είχε ήδη προκαλέσει μεγάλες ζημιές στη Φλόριντα​.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ