Hellenic Train: 24ωρη απεργία μηχανοδηγών της  στις 10 Οκτωβρίου – Τα αιτήματα

smart

Οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ). Η απεργία εστιάζει στην ανάγκη προστασίας της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου και των επιβατών, με αιτήματα που αφορούν κυρίως την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου.

Τα κύρια αιτήματα περιλαμβάνουν:

  1. Άμεση λειτουργία των συστημάτων τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης: Η Ένωση ζητά την άμεση εγκατάσταση των συστημάτων αυτών για την αποφυγή ατυχημάτων, όπως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
  2. Ολοκλήρωση των έργων υποδομής: Ζητείται η ολοκλήρωση συστημάτων όπως τα ETCS (European Train Control System) και η αναβάθμιση των υποδομών για ασφαλέστερες μετακινήσεις.
  3. Συντήρηση του δικτύου και απομάκρυνση φυσικών εμποδίων: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τακτική συντήρηση και καθαρισμό του δικτύου, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία.
  4. Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό: Ιδιαίτερα για τις προαστιακές γραμμές, θεωρείται απαραίτητη η επένδυση σε νέα τρένα, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και ασφάλεια των μετακινήσεων.

Παράλληλα, η Hellenic Train έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να κριθεί η νομιμότητα της απεργίας, καθώς υποστηρίζει ότι πολλά από τα αιτήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ και όχι της ίδιας της εταιρείας. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Η Ένωση ζητά την υποστήριξη του κοινού, επισημαίνοντας ότι οι μηχανοδηγοί έχουν διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για τη διεκπεραίωση κρίσιμων δρομολογίων​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ