ΣΥΡΙΖΑ: Εξώδικο Κασσελάκη για τη διαρροή του «πόθεν έσχες»


Η εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης απέστειλε εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο πρώην πρόεδρος κατηγορεί το κόμμα για διαρροή της δήλωσης «πόθεν έσχες» του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», γεγονός που τον οδήγησε να λάβει νομικά μέτρα. Η πλευρά Κασσελάκη υποστηρίζει ότι η διαρροή είναι επιλεκτική και παράνομη, καθώς η δημοσιοποίηση έγινε πριν από τον απαραίτητο έλεγχο και έγκριση της δήλωσης, σε αντίθεση με τους άλλους υποψηφίους, των οποίων οι δηλώσεις δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη.

Ειδικότερα, ο στενός συνεργάτης του Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, καταδίκασε τη διαρροή, απαιτώντας την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, θεωρώντας την υπεύθυνη για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την προστασία των δικαιωμάτων του Κασσελάκη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές διαψεύδουν κάθε εμπλοκή στη διαρροή, υποστηρίζοντας ότι οι φάκελοι των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των υποψηφίων δεν έχουν ανοίξει και ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται με θεσμικό και συντεταγμένο τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος. Η διαρροή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ανέδειξε τις εσωτερικές εντάσεις που επικρατούν, καθώς οι κατηγορίες εγείρουν ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και διαφάνειας.

Η όλη υπόθεση κλιμακώθηκε περαιτέρω με την επίσημη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου το θέμα της διαρροής κυριάρχησε στις συζητήσεις, ενώ ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρονται στη δήλωση «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη είναι πλήρως τεκμηριωμένα​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ