Ναΐμ Κασέμ: «Άθικτες οι δυνατότητες της Χεζμπολάχ , θα εκτοπιστούν περισσότεροι Ισραηλινοί»


Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, σεΐχης Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε ότι περισσότεροι Ισραηλινοί θα εκτοπιστούν καθώς η ομάδα συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις εκτοξεύσεις πυραύλων της στο Ισραήλ.

Σε νέα τηλεοπτική δήλωση σήμερα Τρίτη (8/10), ο σεΐχης Ναίμ Κασέμ είπε ότι οι δυνατότητες της Χεζμπολάχ παραμένουν άθικτες παρά τις εβδομάδες σφοδρών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και ότι η οργάνωση έχει αντικαταστήσει τους νεκρούς διοικητές.

Ο Κασέμ είπε ότι τα μέλη της ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν απωθούν τις ισραηλινές χερσαίες εισβολές, παρά τα «οδυνηρά πλήγματα» που προκάλεσε το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες. «Εκτοξεύουμε εκατοντάδες ρουκέτες και δεκάδες drones. Ένας μεγάλος αριθμός οικισμών και πόλεων βρίσκονται κάτω από τα πυρά της αντίστασης», είπε ο Κασέμ. «Οι δυνατότητές μας είναι καλές και οι μαχητές μας αναπτύσσονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής».

Είπε ότι η ανώτατη ηγεσία της Χεζμπολάχ διευθύνει τον πόλεμο και ότι οι διοικητές που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ έχουν αντικατασταθεί, λέγοντας ότι «δεν έχουμε κενές θέσεις». Η Χεζμπολάχ πρόσθεσε θα ορίσει νέο ηγέτη για να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε υπόγεια βάση στα νότια προάστια της Βηρυτού τον περασμένο μήνα, «αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του πολέμου».

Ο Κασέμ πρόσθεσε ότι η οργάνωση υποστήριξε τις προσπάθειες του προέδρου του λιβανέζικου κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν όρους που απαιτούνται από τη Χεζμπολάχ. Είπε τέλος ότι η σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ ήταν ένας πόλεμος για το ποιος κλαίει πρώτος και ότι «η Χεζμπολάχ δεν θα κλάψει πρώτη».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ