Βίαιη επίθεση σε 4χρονο με αυτισμό από 5χρονους συμμαθητές του – Η δικαιολογία του σχολείου


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σχολικής βίας συγκλονίζει την κοινή γνώμη, με θύμα έναν 4χρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού. Το παιδί δέχτηκε άγρια επίθεση από δύο 5χρονους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, του έσπασαν τα μπροστινά δόντια και του προκάλεσαν κάταγμα στη γνάθο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σε σχολική μονάδα.

Η μητέρα του 4χρονου, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, μίλησε για το σοκ που υπέστη όταν αντίκρισε το παιδί της με μαύρα ούλα και ροή αίματος. Αρχικά, το σχολείο είχε υποβαθμίσει το περιστατικό, ενημερώνοντας τους γονείς ότι «έτρεξε λίγο αίμα» από το στόμα του παιδιού, χωρίς να αναφέρουν την έκταση του τραυματισμού. Ωστόσο, όταν η μητέρα παρέλαβε το γιο της, κατάλαβε πως τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά. Άμεσα μετέφερε το παιδί στον οδοντίατρο, όπου διαγνώστηκε κάταγμα και αφαιρέθηκαν τα κατεστραμμένα δόντια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Αλεξανδρής, δήλωσε ότι η παράλληλη στήριξη που το παιδί είχε δικαίωμα να λαμβάνει, έλειπε τη στιγμή της επίθεσης, αφήνοντάς το απροστάτευτο. Ο ίδιος τόνισε ότι η βία στα σχολεία είναι ένα φαινόμενο που χρήζει άμεσης προσοχής από την κοινωνία, καθώς αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.



Το τραγικό περιστατικό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού, το οποίο πλέον αρνείται να επιστρέψει στο σχολείο ή ακόμα και να βγει από το σπίτι. Η μητέρα του αγωνίζεται να τον επαναφέρει στην κοινωνία, αλλά το γεγονός αυτό έχει αφήσει βαθιά σημάδια τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή του παιδιού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ