Νετανιάχου για 7η Οκτωβρίου: Ημέρα απερίγραπτης θλίψης, αλλά δεν ηττηθήκαμε


Το να φέρουμε όλους τους ομήρους μας σπίτι, ζωντανούς και νεκρούς, είναι μια ιερή αποστολή που δεν θα εγκαταλείψουμε μέχρι να την επιτύχουμε, δήλωσε στο διάγγελμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια ημέρα απερίγραπτης θλίψης για τη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση στην κρατική τελετή μνήμης, αλλά «δεν ηττηθήκαμε».

«Και όπως έχει συμβεί ξανά και ξανά στην ιστορία του Ισραήλ, είναι ακριβώς σε στιγμές δυσκολίας που αναδύεται μεγάλη εσωτερική δύναμη».

«Σταθήκαμε μαζί για την υπεράσπιση της χώρας μας, για την υπεράσπιση της πατρίδας μας», λέει ο Νετανιάχου στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

«Έχουμε κινητοποιήσει τεράστια πνευματική δύναμη. Καθορίσαμε τους στόχους του πολέμου και τους επιτυγχάνουμε: ανατροπή της κυριαρχίας της Χαμάς. Το να φέρουμε όλους τους ομήρους μας σπίτι, ζωντανούς και νεκρούς, είναι μια ιερή αποστολή που δεν θα εγκαταλείψουμε μέχρι να την επιτύχουμε. Αποτροπή οποιασδήποτε μελλοντικής απειλής από τη Γάζα προς το Ισραήλ και την επιστροφή των κατοίκων του νότου και του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους».

Το Ισραήλ αγωνίζεται, λέει ο Νετανιάχου, «για να φέρει φως στον κόσμο, έναν λαό που αγωνίζεται να διαδώσει το καλό και να εξαλείψει το κακό».

«Όσο ο εχθρός απειλεί την ύπαρξή μας και την ειρήνη της χώρας μας – θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Όσο υπάρχουν απαχθέντες στη Γάζα – θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Δεν θα εγκαταλείψουμε κανένα από αυτά. Δεν θα τα παρατήσω. Όσο οι πολίτες μας δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους με ασφάλεια – θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Όταν το Ισραήλ κερδίσει, λέει ο Νετανιάχου, «όχι μόνο για χάρη μας, αλλά για χάρη των μελλοντικών γενεών και για χάρη όλης της ανθρωπότητας – θα ανοικοδομήσουμε τις αναζωογονημένες περιοχές σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Κρατώντας τη ρίζα θα ξαναφυτρώσει το δέντρο της ζωής».

«Η 7η Οκτωβρίου θα συμβολίζει για γενιές το τίμημα της αναβίωσής μας και θα εκφράζει για γενιές το μέγεθος της αποφασιστικότητάς μας και τη δύναμη του πνεύματός μας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

«Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και μαζί – με τη χάρη του Θεού – θα νικήσουμε».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ