Πύργος του Άιφελ: Θα σβήσει τα φώτα του απόψε στη μνήμη των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου


Ο Πύργος του Άιφελ βυθίστηκε στο σκοτάδι και πέρυσι, την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς

Ο Πύργος του Άιφελ θα σβήσει τα φώτα του απόψε στις 23.45 τοπική ώρα για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της άνευ προηγουμένου επίθεσης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, όπως είχε κάνει πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημοτική αρχή του Παρισιού.

«Για να τιμήσουμε αυτήν την τραγωδία και να αποτίνουμε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου, όπως και εκείνων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, το Παρίσι αποφάσισε να σβήσει τα φώτα του Πύργου του Άιφελ απόψε στις 23.45» για λίγα λεπτά, ανέφερε η δημοτική αρχή, ιδιοκτήτρια του εμβληματικού μνημείου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Πύργος του Άιφελ βυθίστηκε στο σκοτάδι πέρυσι, την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.206 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους αμάχων και οδήγησε στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 42.000 ανθρώπων και το άνοιγμα ενός άλλου μετώπου στον Λίβανο.

Την 9η Οκτωβρίου, ο Πύργος του Άιφελ είχε φωτιστεί στα χρώματα της ισραηλινής σημαίας.

«Αυτή η ποταπή επίθεση, το πρώτο πογκρόμ του 21ου αιώνα, βύθισε τη Μέση Ανατολή σε ένα χάος, όπου τα θύματα από τον άμαχο πληθυσμό ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες», συμπλήρωσε η δημοτική αρχή του Παρισιού.

«Πέραν αυτής της εκδήλωσης μνήμης, η δημοτική αρχή του Παρισιού απευθύνει έκκληση για δίκαιη και διαρκή ειρήνη, για την αναζήτηση όλων των ειρηνικών λύσεων για τους Ισραηλινούς πολίτες όπως και τους Παλαιστίνιους και Λιβανέζους αμάχους» και «επαναλαμβάνει την προσήλωσή της σε μια λύση δύο Κρατών».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ