Το μυστήριο με τον μικρότερο επιβάτη που βρέθηκε στον Τιτανικό – Χρειάστηκε ένας αιώνας για να λυθεί


Η σορός του μικρού παιδιού που έχασε την ζωή του στον Τιτανικό χρειάστηκε σχεδόν 100 χρόνια για να ταυτοποιηθεί

Το σπαρακτικό μυστήριο της άγνωστης σορού ενός μικρού παιδιού που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του Τιτανικού χρειάστηκε σχεδόν έναν αιώνα για να λυθεί.

Το 19 μηνών αγόρι βρέθηκε από το Mackay-Bennett – ένα πλοίο πόντισης και επισκευής καλωδίων που είναι γνωστό ότι ανέσυρε την πλειονότητα των πτωμάτων από τη βύθιση του Τιτανικού.

Ωστόσο, το παιδί κηδεύτηκε με μια ταφόπλακα που έγραφε «ανεγέρθηκε στη μνήμη ενός άγνωστου παιδιού του οποίου τα λείψανα ανασύρθηκαν μετά την καταστροφή του Τιτανικού στις 15 Απριλίου 1912», αφού δεν βρέθηκε η ταυτότητά του.

Το 2002, η εξέταση DNA τον αναγνώρισε λανθασμένα ως επιβάτη τρίτης θέσης με το όνομα Eino Viljami Panula, αλλά η αλήθεια αποκαλύφθηκε μόλις το 2007.

Τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν αφού Καναδοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Lakehead εξέτασαν το HVS1 του μικρού, το οποίο είναι ένας τύπος μιτοχονδριακού μορίου DNA.

Διαπιστώθηκε ότι δεν ταίριαζε με την οικογένεια Panula και έτσι έγιναν περαιτέρω δοκιμές με DNA από τα εκταφθέντα λείψανα.

Μέσω αυτής της εξέλιξης οι ερευνητές οδηγήθηκαν στην απάντηση που έψαχναν για σχεδόν μισό αιώνα.

Το νεαρό αγόρι ήταν ο Sidney Leslie Goodwin, και ήταν το νεότερο θύμα του Τιτανικού που ανασύρθηκε.

Ο Sidney είχε γεννηθεί στο Melksham του Wiltshire της Αγγλίας στις 9 Σεπτεμβρίου 1910 από τον Frederick και την Augusta Goodwin.

Ήταν το μικρότερο από τα έξι παιδιά, τα μεγαλύτερα ήταν η Lillian, ο Charles, ο William, η Jessie και ο Harold.

Ο αδελφός του Frederick, Thomas, ζούσε στους καταρράκτες του Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη, όταν έγραψε στον Frederick και του είπε για το άνοιγμα ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Πιστεύεται ότι αυτός θα ήταν ο εργοδότης του, αν η οικογένεια είχε καταφέρει να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αρχικά είχαν κλείσει θέση ως επιβάτες τρίτης θέσης στο SS New York, αλλά λόγω μιας απεργίας η αναχώρηση του πλοίου καθυστέρησε και μεταφέρθηκαν μοιραία στον Τιτανικό.

Κατά τραγικό τρόπο, όταν η οικογένεια έμαθε για τη σύγκρουση με το παγόβουνο, δεν είχαν μείνει πια σωσίβιες λέμβοι για να σωθούν.

Όλα τα μέλη της οικογένειας χάθηκαν κατά τη βύθιση του πλοίου και η σορός του Sidney ήταν η μόνη που ανασύρθηκε.

Το 2002, ένα ζευγάρι παπούτσια που πιστεύεται ότι ανήκαν στον Sidney δωρήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο του Ατλαντικού στο Halifax της Nova Scotia του Καναδά.

Η ταφόπλακα του Σίντνεϊ έχει πλέον ενημερωθεί και περιλαμβάνει πλάκα με το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και την ημερομηνία θανάτου του.

*Mε πληροφορίες από UniladTech


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ