Σάλος στην Ιαπώνια: «Πείραξαν» με photoshop επίσημη φωτογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου


Μετά από άφθονο διαδικτυακό χλευασμό, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι στην εικόνα έγινε «μικρή επεξεργασία»

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παραδέχτηκε ότι μια επίσημη φωτογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου παραποιήθηκε ώστε τα μέλη του να φαίνονται λιγότερο ατημέλητα μετά από διαδικτυακές εικασίες ότι είχε υποστεί επεξεργασία.

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν τον νέο πρωθυπουργό, Shigeru Ishiba, και τον υπουργό Άμυνας με μικρά τμήματα του λευκού πουκαμίσου τους να φαίνονται κάτω από τα κοστούμια τους.

Αλλά στην επίσημη φωτογραφία που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού την Πέμπτη, η ακαταστασία είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το BBC, μετά από άφθονο διαδικτυακό χλευασμό, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε τη Δευτέρα ότι στην εικόνα έγινε «μικρή επεξεργασία».

Ο εκπρόσωπος Yoshimasa Hayashi δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εικόνα είχε υποστεί επεξεργασία, καθώς οι ομαδικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το γραφείο του πρωθυπουργού «θα διατηρηθούν για πάντα ως αναμνηστικά».

Πρόσθεσε ότι «μικρή επεξεργασία συνηθίζεται να γίνεται σε αυτές τις φωτογραφίες».

japan-cabinet-photo.jpg

Η φωτογραφία πριν την επεξεργασία

X

japan-cabinet-photo2.jpg

Η φωτογραφία μετά την επεξεργασία

X

Τα σχόλιά του έρχονται μετά από καταιγισμό χλευασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό είναι πιο αποτρόπαιο και από μια ομαδική φωτογραφία κάποιου συλλόγου ηλικιωμένων κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής σε μια θερμή πηγή. Είναι εντελώς ντροπιαστικό», έγραψε ένας χρήστης στο X.

Ένας άλλος χρήστης είπε ότι ήταν σαφές ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου φορούσαν κοστούμια σε λάθος μέγεθος.

Άλλοι χρήστες αναφέρθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο – και στα παντελόνια τους – ως «κακώς εφαρμοσμένα», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Πέμπτη μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο 67χρονος Ishiba αντικατέστησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Fumio Kishida, ως επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας.

Την Τρίτη διορίστηκε επίσημα στον ρόλο του πρωθυπουργού.

Ο Ishiba έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για πρόωρες εκλογές στις 27 Οκτωβρίου.

«Είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να κριθεί από τον λαό το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εκλογές, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, θα κρίνουν ποιο κόμμα θα ελέγχει την κάτω βουλή του κοινοβουλίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ