Ο κιμάς είναι ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά στην κουζίνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει νόστιμα και γρήγορα πιάτα, ιδανικά για καθημερινά γεύματα. Μία εύκολη και γευστική πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα μπιφτέκια και τα μακαρόνια με κιμά, είναι ο κιμάς με λαχανικά και πατάτες στο τηγάνι. Πρόκειται για ένα χορταστικό και αρωματικό πιάτο που απαιτεί λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο.
Κιμάς με πατάτες και λαχανικά στο τηγάνι
Υλικά:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 200 γρ. ντομάτα πολτοποιημένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει καλά.
- Ρίξτε την πιπεριά και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε την πάπρικα, το κύμινο, και τη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε την πολτοποιημένη ντομάτα.
- Αφήστε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε τις πατάτες ξανά στο τηγάνι και αφήστε τις να πάρουν γεύση για 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.
Καλή απόλαυση!