Μπάιντεν: «Αναποφάσιστο» το Ισραήλ για τα αντίποινα στο Ιράν – Έμμεση προτροπή να μην χτυπήσει


Ο Αμερικανός πρόεδρος χθες έδωσε το «πράσινο» φως για χτύπημα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, τώρα όμως επανεξετάζει αυτή την προοπτική

ην ώρα που ο κόσμος περιμένει την αντίδραση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν την περασμένη Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος στήριξε την προοπτική των αντιποίνων υπό τον όρο να μην χτυπηθούν πυρηνικές εγκαταστάσεις, σε δήλωσή του σήμερα, υποστήριξε πως το Τελ Αβίβ δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

O Tζο Μπάιντεν είπε πως «το Ισραήλ είναι αναποφάσιστο για την απάντησή του στο Ιράν. Εγώ θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές»

Ο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, σημείωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ είναι σε συνεχή επαφή και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να «συσπειρώσει τον υπόλοιπο κόσμο» για να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή. “Το κυριότερο για να αποφύγουμε τον ολοκληρωτικό πόλεμο είναι να συσπειρώσουμε τους συμμάχους για να τον περιορίσουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα στον Νετανιάχου, να μην ξεχάσει ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει περισσότερο το Ισραήλ από τη δική του.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε αποκλείσει να στηρίξει επίθεση του Ισραήλ σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, φαίνεται όμως πως και αυτή η προοπτική δεν τον βρίσκει πλήρως σύμφωνο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ