Μαθητές στον Έβρο γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών


Τo 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε μαθητική επίσκεψη στο Δέλτα του Έβρου

To 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε μαθητική επίσκεψη στο Δέλτα του Έβρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ζώων και της Ευρωπαϊκή Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch) με μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου.

sholeia5.jpg

Η περιοχή είναι προστατευόμενη σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ (1971) και προτείνεται ως Τόπος Κοινοτικού Ενδιαφέροντος στο Δίκτυο Natura 2000. Τα παιδιά γνωρίσαν την πανίδα, την χλωρίδα και την γεωγραφική σημασία της περιοχής.

sxoleia3.jpg

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της BirdLife International.

Πάνω από ένα εκατομμύριo άνθρωποι παίρνουν κάθε χρόνο μέρος σε κάποια Γιορτή Πουλιών και περισσότερα από 104 εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά έχουν καταγραφεί στα 31 χρόνια της διοργάνωσης.

Πανευρωπαϊκά, οι εορτασμοί κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2024 ενώ στην Ελλάδα δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε κάθε γωνιά της χώρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ