Γερμανία: Χόμπι το άνοιγμα κλειδαριών χωρίς κλειδί


Αν και συχνά ανοίγουν κλειδαριές για διασκέδαση, οι δεξιότητές τους έχουν εκτιμηθεί από διάφορους φορείς

Το άνοιγμα κλειδαριών χωρίς κλειδί είναι ένα ασυνήθιστο, αλλά απόλυτα νόμιμο χόμπι στη Γερμανία, που εξασκείται από μέλη του γερμανικού «Συλλόγου Φίλων της Τεχνολογίας Κλειδώματος».

Εργάζονται με ειδικά εργαλεία ακριβείας, που τους επιτρέπουν να παραβιάζουν κλειδαριές χωρίς να τις καταστρέφουν, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της DW.
Ο βασικός κανόνας των μελών του συλλόγου είναι να ανοίγονται μόνο κλειδαριές που ανήκουν στους ίδιους ή με την άδεια του ιδιοκτήτη, ενώ αποφεύγουν να καταστρέφουν τα συστήματα ασφαλείας.

Αν και συχνά ανοίγουν κλειδαριές για διασκέδαση, οι δεξιότητές τους έχουν εκτιμηθεί από διάφορους φορείς. Οι αρχές, για παράδειγμα, τους ζητούν να εξετάζουν κλειδαριές για ενδείξεις διάρρηξης, ενώ περιοδικά ποδηλάτων τους ζητούν να αξιολογήσουν την ανθεκτικότητα λουκέτων ποδηλάτων. Επιπλέον, έχουν κληθεί να βοηθήσουν μουσεία με την ανάκτηση κωδικών και το άνοιγμα παλιών συρταριών ή κερματοδεκτών.
Τα μέλη του συλλόγου είναι αυστηρά ως προς τους επαγγελματίες κλειδαράδες που χρεώνουν υπέρογκα ποσά για υπηρεσίες που συχνά καταλήγουν στην καταστροφή της κλειδαριάς.

Ειδικά δεδομένου ότι οι χομπίστες καταφέρνουν συχνά να ανοίξουν κλειδαριές γρήγορα και χωρίς ζημιές, η αμοιβή των επαγγελματιών μοιάζει αδικαιολόγητη. Αν και η τεχνολογία κλειδώματος αλλάζει, με τις αυτόματες πόρτες και τα συστήματα ελέγχου μέσω τηλεχειριστηρίων να κυριαρχούν, οι λάτρεις του lockpicking συνεχίζουν να βρίσκουν ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Οι νέες τεχνολογίες, αν και διαφορετικές, συχνά δεν είναι πιο ασφαλείς, κάτι που σημαίνει ότι οι «Φίλοι της Τεχνολογίας Κλειδώματος» θα εξακολουθήσουν να έχουν ρόλο στο μέλλον.

Κάθε χρόνο ο σύλλογος διοργανώνει διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα ένα πρωτάθλημα, όπου ο νικητής πρέπει να παραβιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες κλειδαριές σε ελάχιστο χρόνο.

Πηγή: dw



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ