Nemo: Ο νικητής της φετινής Eurovision έρχεται για μία συναυλία στην Αθήνα


Ο νικητής της φετινής Eurovision, Nemo έρχεται για μία συναυλία στην Αθήνα

Μία μοναδική καλλιτεχνική προσωπικότητα, ένα αστραφτερό ταλέντο που με την ερμηνεία του, το performance του και ένα τραγούδι που κάλυψε την απόσταση μεταξύ της pop και του λυρικού τραγουδιού, το Nemo έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Floyd Live Venue. Μόλις λίγους μήνες μετά το θρίαμβο του στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και στο πλαίσιο της μεγαλύτερης headline περιοδείας της καριέρας του, βάζει και την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς σταθμούς της περιοδείας του και μάλιστα ως πρώτη στάση στο μεγάλο αυτό ταξίδι.

Όπως δηλώνει: Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη χαρά μου που θα παίξω για πρώτη φορά στην Ευρώπη την άνοιξη του 2025. Βλέποντας αυτή την κοινότητα να μεγαλώνει μαζί με τη μουσική μου είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω ζήσει, και ανυπομονώ να τους γνωρίσω όλ@ από κοντά».

Το Nemo κέρδισε τις καρδιές των μουσικόφιλων με την εξαιρετική ερμηνεία του «The Code» στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Το ενεργητικό σόου και η σκηνική παρουσία του Nemo, σε συνδυασμό με τη μοναδική φωνή του και την ειλικρινή και συναισθηματική στάση του, γοήτευσαν αβίαστα το κοινό και χάρισαν στην Ελβετία τον πρώτο τίτλο της στη Eurovision από το 1988 (Celine Dion).

Το «The Code» συνεχίζει να σκαρφαλώνει τόσο στα διεθνή όσο και στα παγκόσμια charts. Το καλοκαίρι το Nemo εμφανίστηκε σε διάφορα φεστιβάλ, ανάμεσα τους τα Pride Festival στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και την Κολωνία. Σύντομα θα κυκλοφορήσει νέα τραγούδια ενώ η προπώληση για την ευρωπαϊκή του περιοδεία την άνοιξη του 2025 μόλις ξεκίνησε.

Λίγα λόγια για το Nemo

Γεννημένος το 1999 στο Biel, μια μικρή δίγλωσση πόλη της Ελβετίας, το Nemo παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς από τότε που ήταν μικρό παιδί.

Στην ηλικία των 13 ετών, το Νέμο υπέβαλε αίτηση για το ρόλο στο επιτυχημένο μιούζικαλ «Ich war noch niemals in New York» βασισμένο σε μια αγγελία εφημερίδας και έγινε μόνιμο μέλος του θιάσου για ένα χρόνο.

Το 2016, ο Νέμο έγινε διάσημο εν μία νυκτί ως ράπερ μετά την εμφάνισή του στο SRF Virus (#Cypher), η οποία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν δύο EPs – από τα οποία επτά τραγούδια κατάφεραν να μπουν απευθείας στα επίσημα ελβετικά charts, με τραγούδια όπως το «Ke Bock», «Du» και “Himalaya” θεωρούνται πλέον κλασσικά για το ελβετικό ρεπερτόριο, και να γίνονται χρυσά ή και πλατινένια. Στην ηλικία των 18 ετών, το Nemo είχε ήδη αποκτήσει πέντε ελβετικά μουσικά βραβεία.

Το 2020 σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου αλλαγής: Το Nemo αρχίζει να γράφει και να κάνει παραγωγές για άλλους καλλιτέχνες, ενώ κάνει τα πρώτα του βήματα πέρα από το τα ελβετικά σύνορα και κυκλοφορεί τα πρώτα του τραγούδια με αγγλικό στίχο. Το Nemo ασχολείται με θέματα όπως η ταυτότητα φύλου, η ψυχική υγεία και η εύρεση της θέσης του καθενός σε αυτόν τον κόσμο. Ακολουθεί ριζικά το ένστικτο, το ταλέντο και τα συναισθήματά του πιστεύοντας όρι θα το και στο μέλλον. Ο Nemo ζει σήμερα στο Λονδίνο.

INFO

NEMO LIVE

Break The Code Europe tour 2025

Τετάρτη 12 Μαρτίου

Floyd Live Venue

Ώρα προσέλευσης: 19:30 | Ώρα έναρξης: 20:30

Προπώληση: more.com

Early bird 35€

Προπώληση 40€

Ταμείο 45€


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ