Πέταξαν σακούλα με ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας – Δείτε βίντεο


Η υπουργός έφυγε από την αίθουσα όταν άκουσε τον θόρυβο και η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά

Διαδηλωτές πέταξαν μια σακούλα με ντομάτες και κόκκινα κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη θέση της Στοκχόλμης σχετικά με τους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη την Πέμπτη, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπουργός Εξωτερικών, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, επέστρεφε στη θέση της μετά την ομιλία της σε κοινοβουλευτική συζήτηση σχετικά με το γιατί η Σουηδία απείχε από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για τις νομικές συνέπειες της κατοχής της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, όταν «άρχισε μια φασαρία» στο θεωρείο των θεατών, δήλωσε στο AFP η νομοθέτης Αν-Σόφι Αλμ.

Μια σακούλα που περιείχε τα λαχανικά πετάχτηκε προς την κατεύθυνση της Στένεργκαρντ και προσγειώθηκε δύο σειρές πίσω της, ανέφερε η ταμπλόιντ Aftonbladet.

Η υπουργός έφυγε από την αίθουσα όταν άκουσε τον θόρυβο και η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά.

«Πρέπει να είναι δυνατόν να διεξάγεται μια κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να σου πετάνε πράγματα. Αυτό είναι θεμελιώδες για τον δημοκρατικό διάλογο», έγραψε η Στένεργκαρντ σε γραπτό μήνυμα στην Aftonbladet, ευχαριστώντας όλους όσους προσέφεραν την υποστήριξή τους μετά το συμβάν.

Ο πρωθυπουργός Ulf Kristersson καταδίκασε το περιστατικό: «Είμαι υπερήφανος που η Σουηδία έχει μια ικανή και έντιμη υπουργό Εξωτερικών που εκπροσωπεί τη γραμμή της κυβέρνησης για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να την απειλεί ή να της πετάει αντικείμενα».

«Βοηθήσαμε τους φρουρούς ασφαλείας να απομακρύνουν τους ανθρώπους από τη σκηνή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δύο γυναίκες ηλικίας 45 ετών και ένας άνδρας ηλικίας 35 ετών ήταν ύποπτοι για τη διατάραξη της συζήτησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ