Προειδοποίηση Eχούντ Μπάρακ: «Το Ισραήλ θα επιτεθεί στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν»


Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ προβλέπει επιθέσεις κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ιράν 

Το Ισραήλ είναι πιθανό να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική επιδρομή κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ιράν και πιθανώς μια συμβολική επίθεση σε στρατιωτικό στόχο που σχετίζεται με το πυρηνικό του πρόγραμμα, προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ.

Ο Μπαράκ είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει μια ισραηλινή στρατιωτική απάντηση στην επίθεση του Ιράν την Τρίτη με περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους, οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν. Ορισμένοι προσγειώθηκαν σε και γύρω από πυκνοκατοικημένες περιοχές και ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις. «Το Ισραήλ αισθάνεται μια επιτακτική ανάγκη να ανταποκριθεί. Νομίζω ότι κανένα κυρίαρχο έθνος στη Γη δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί», είπε ο Μπαράκ σε συνέντευξή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διετέλεσε επίσης υπουργός Άμυνας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του στρατού, είπε ότι το μοντέλο για την ισραηλινή απάντηση μπορεί να φανεί στις αεροπορικές επιδρομές αντίποινων της Κυριακής εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και αποβάθρες που ελέγχονται από τους Χούθι στο λιμάνι της Υεμένης, Χοντέιντα, μια ημέρα αφότου οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ έξω από το Τελ Αβίβ.

«Νομίζω ότι μπορεί να δούμε κάτι τέτοιο. Μπορεί να είναι μια μαζική επίθεση και θα μπορούσε να επαναληφθεί περισσότερες από μία φορές», είπε στον Guardian.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ