«Επιχείρηση έλεγχος του Συνεδρίου» από Κασσελάκη – Γιατί φοβάται τους «κόφτες» και τη βάση


Ο τέως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στοχεύει στο να φτάσει στις κάλπες και εκεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του, αλλά σκοπεύει να το κάνει μέσω του Συνεδρίου

25 ημέρες «σιωπής» και 232 δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου, είναι ο χρόνος που χρειάστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για να δηλώσει «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Όπως έγινε αντιληπτό από το χθεσινό του μήνυμα, ο τέως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στοχεύει στο να φτάσει στις κάλπες και εκεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του, αλλά σκοπεύει να το κάνει μέσω του Συνεδρίου, με αρκετά στελέχη του κόμματος να τον κατηγορούν ότι ετοιμάζεται να μετατρέψει την κορυφαία αυτή διαδικασία, σε «αρένα».

«Επιχείρηση έλεγχος του Συνεδρίου» για αποφυγή της κάλπης

Με μια πρώτη ματιά, είναι εμφανέστατη η διαφορά ανάμεσα στο περσινό βίντεο και στο φετινό. Από το «με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σας πω», στο «είμαι ο Στέφανος. Σκέτο», έμπειροι παρατηρητές σχολιάζουν ότι η περσινή αισιοδοξία που εξέπεμπε το πρώτο σποτ, απουσιάζει. Αντίθετα, έχει αντικατασταθεί από μια εικόνα και έναν λόγο που δείχνει μεγάλο άγχος.

Από τη δυνατότητα να κερδίσει την εσωκομματική αναμέτρηση -ενώ πέρσι έλεγε ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη- μέχρι την εμφανή αγωνία να κερδίσει το Συνέδριο. Και όπως φαίνεται, αυτή είναι η μεγάλη «μάχη» που θέλει να δώσει.

«Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς. Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους», αναφέρει ο έκπτωτος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παραπάνω αναφορά, δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση. Θέλει οπωσδήποτε να ελέγξει το Συνέδριο. Και αν κρίνουμε από το σχέδιο του συστήματος Κασσελάκη, που αποκάλυψε το Newsbomb.gr και αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια η Θεοδώρα Τζάκρη, στόχος τους είναι να ανατρέψουν την απόφαση Κεντρικής Επιτροπής, για την αποπομπή του εκλεκτού τους από την ηγεσία.

Οι συνέπειες μια τέτοιας κίνησης, φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει το κόμμα νομοτελειακά στη διάσπαση. Όμως, ο βασικός τους στόχος είναι ένας. Να αποφύγουν με κάθε κόστος την προσφυγή στη βάση – την οποία συνεχώς επικαλούνται.

«Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση “θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”. “Πώς γίνεται να “είσαι εδώ” και να κρύβεσαι;», αναρωτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις -σε άλλες με μικρότερη διαφορά, σε άλλες με μεγαλύτερη- το επιτελείο του δείχνει ότι δεν τις εμπιστεύεται. Άλλωστε, η κυριαρχία του τέως προέδρου, παρατηρείται μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ των ευρωεκλογών. Ο κόσμος, όμως, που ενδέχεται να προσέλθει στις κάλπες, ίσως να προέρχεται από παλιότερους ψηφοφόρους, αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό.

«Επιχείρηση έλεγχος του Συνεδρίου» για τους «κόφτες» των υποψηφίων

Ένα ακόμα σημείο από τα όσα είπε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι η επιμονή του στο να μην κοπεί καμία υποψηφιότητα. Οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί είναι οι 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, η κατάθεση δήλωσης πόθεν έσχες και η αποδοχή των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων.

Θέμα υπογραφών για τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν τίθεται. Ελέγχει περίπου 70 μέλη του οργάνου και περίπου δέκα βουλευτές του κόμματος. Άρα μπορεί εύκολα να τις συγκεντρώσει. Εκ των πραγμάτων, ο προβληματισμός του συστήματος του και του ίδιου όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του, είναι ή δήλωση περιουσιακής κατάστασης ή η πιθανή άρνηση του να αποδεχθεί τις αποφάσεις των οργάνων και συγκεκριμένα μία. Αυτή της έκπτωσης του από την ηγεσία.

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος. Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος» ανέφερε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες εκτιμήσεις από το «στρατόπεδο» του Παύλου Πολάκη θέλουν το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη να μην ποντάρει σε μια αναγγελία υποψηφιότητας, την οποία εκ των πραγμάτων την άφησε θολή, αλλά κυρίως επρόκειτο για μια προτροπή για μια πλειοψηφία στο συνέδριο, που θα λειτουργήσει ακυρωτικά για την αποπομπή του, όπως εκτιμούν.

«Κόμμα της διαπλοκής»

Ο έκπτωτος πρόεδρος, στο βίντεο του, επιτίθεται εναντίον εκείνων που μιλούν για ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης, κατηγορώντας τους ανοιχτά ως «υποχείρια της διαπλοκής». «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προφανώς και τα «πυρά» του στοχεύουν και στον Αλέξη Τσίπρα. Και είναι σαφές ότι επιδιώκει να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του ως τη μοναδική ελπίδα για την επιβίωση του κόμματος – παρά το γεγονός ότι επί των ημερών του, στην καλύτερη συγκυρία των τελευταίων ετών, με τη ΝΔ να χάνει σχεδόν 1.000.000 ψηφοφόρους, κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να απωλέσει 300.000 και εκείνος.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σημείωσε πως «αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;».

«Για να είμαστε σαφείς, το πραγματικό σχέδιο της διαπλοκής είναι να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2031. Όποιος υπονομεύει τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, ουσιαστικά ενισχύει αυτό το σχέδιο», έγραψε στ κοινωνικά δίκτυα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Μπουλέκος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ