Τέμπη: Άγρια σύγκρουση Καρυστιανού και Πλακιά για τη συναυλία μνήμης


Η αντιπαράθεση μεταξύ της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του συλλόγου συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, και του Νίκου Πλακιά, πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία, έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η διαφωνία ξεκίνησε με αφορμή τη συναυλία μνήμης για τα θύματα των Τεμπών, που προγραμματίζεται να γίνει στο Καλλιμάρμαρο, και κλιμακώθηκε με βαριές αλληλοκατηγορίες και εξώδικα.

Η Μαρία Καρυστιανού υποστηρίζει ότι ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την πρόσφατη ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, επικοινωνώντας με το γραφείο του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, κάτι που και οι δύο διαψεύδουν. Η ίδια θεωρεί ότι αυτή η πράξη είναι προσωπική επίθεση που αποσκοπεί στη διακοπή του έργου της για τη μνήμη των θυμάτων.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Πλακιάς αντιδρά στη διοργάνωση της συναυλίας, ειδικά λόγω του εισιτηρίου που προβλέπεται, καθώς θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει οικονομικό αντίτιμο για μια εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων. Επίσης, τονίζει ότι η συναυλία δεν αντιπροσωπεύει όλες τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς 18 από αυτές έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους​. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τη διαχείριση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, ζητώντας διαφάνεια και ονομαστική αναφορά των οικογενειών που συμμετέχουν στη διοργάνωση​.

Η κόντρα συνεχίζεται, με την κ. Καρυστιανού να τονίζει ότι ο Σύλλογος παραμένει ανοιχτός και ενωμένος, παρά τις εσωτερικές συγκρούσεις. Παράλληλα, προσπαθεί να προωθήσει το έργο της, που περιλαμβάνει και την έρευνα για την τραγωδία, κάτι που, όπως δήλωσε, απαιτεί σημαντικούς οικονομικούς πόρους​.

Ο κ. Πλακιάς δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη μνήμη των παιδιών του, αλλά χωρίς να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μιλά εξ ονόματος όλων των οικογενειών​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ