Citroen: Η DS ανασταίνει τον θρύλο του SM


Η DS Automobiles προχώρησε σε μια εντυπωσιακή κίνηση, αναβιώνοντας το θρυλικό Citroën SM των 1970s μέσα από ένα φουτουριστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο με την ονομασία DS SM Tribute. Το έργο αυτό αποτελεί φόρο τιμής στο εμβληματικό μοντέλο και σηματοδοτεί τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ανεξαρτητοποίηση της DS από τη Citroën, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια πρόγευση για τη μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση της φίρμας.

Το αρχέτυπο Citroën SM φημιζόταν για την καινοτόμο τεχνολογία του, όπως την υδροπνευματική ανάρτηση και τον ισχυρό κινητήρα V6 Maserati, σε συνδυασμό με ένα πρωτοποριακό και φουτουριστικό design. Το νέο DS SM Tribute παραμένει πιστό στις κλασικές γραμμές του 1970s μοντέλου, διατηρώντας χαρακτηριστικά όπως το μακρύ καπό και την αεροδυναμική σιλουέτα, αλλά προσθέτει σύγχρονες πινελιές, όπως μια τρισδιάστατη οθόνη αντί για το παραδοσιακό μπροστινό πλέγμα, και φώτα ημέρας LED σε σχήμα Υ.

Σχεδιαστικά, το DS SM Tribute διατηρεί την κομψότητα του αρχικού μοντέλου, με ενδιαφέροντα στοιχεία όπως οι ημικαλυμμένοι πίσω τροχοί, που πλέον διαθέτουν κοψίματα για να αποκαλύπτουν τον πάνω μέρος τους, τονίζοντας την καινοτομία του σχεδιασμού​. Το χρυσαφένιο χρώμα “Gold Leaf” που χαρακτήριζε το παλιό μοντέλο έχει επανερμηνευτεί με ένα σύγχρονο φινίρισμα που συνδυάζει μαύρες λεπτομέρειες για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα​.

Το εσωτερικό του Tribute ακολουθεί το πνεύμα του ρετροφουτουρισμού, με την κεντρική κονσόλα να αντικαθίσταται από μια καμπύλη οθόνη, δίνοντας μια ψηφιακή χροιά που συνδυάζεται με ρετρό στοιχεία όπως τα οβάλ σχέδια στην ταπετσαρία και τις γραμμές του ταμπλό​.

Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τον κινητήρα ή την ανάρτηση, πολλοί εικάζουν ότι το DS SM Tribute θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας​.

Δείτε φωτογραφίες


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ