Ξεκίνησε η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο


Η πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και Κυπρίων από τον Λίβανο βρίσκεται σε εξέλιξη, με αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να έχει ήδη απογειωθεί από τη Βηρυτό. Το αεροσκάφος μεταφέρει συνολικά 60 άτομα, εκ των οποίων 22 είναι Έλληνες πολίτες και 38 είναι Κύπριοι. Ο πρώτος σταθμός του είναι η Λεμεσός, από όπου θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Η επιχείρηση αυτή οργανώθηκε ως απάντηση στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις ελληνικές και κυπριακές αρχές να λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών τους. Με εντολή του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, βρίσκονται σε ετοιμότητα και άλλα μεταγωγικά αεροσκάφη, καθώς και μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε ανάγκη για μαζικότερη μετακίνηση. Στην περιοχή βρίσκεται ήδη η φρεγάτα «Σπέτσαι» που συμμετέχει στη δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL), σε συνεργασία με γερμανικές και γαλλικές μονάδες.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό την ηγεσία του Γιώργου Γεραπετρίτη, έχει ενεργοποιήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, παρέχοντας άμεση υποστήριξη στους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό ή με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης του ΥΠΕΞ​.

Η επιχείρηση αυτή αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης να προστατεύσουν τους πολίτες τους σε μια ασταθή και επικίνδυνη περιοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ