Νέες ταυτότητες: Προσοχή – Πώς κλείνετε ραντεβού για παιδιά


Τι πρέπει να προσέξετε όταν κλείνετε ραντεβού νέας ταυτότητας για παιδιά νέας ταυτότητας ώστε να μην ακυρωθεί

Στον «αέρα» είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα των ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή παγίδα που αφορά στους ανήλικους και ενδεχομένως να χρειαστεί να γυρίσετε πίσω, αν φτάσετε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα.

Κι αυτό γιατί πρέπει το ραντεβού να αφορά στο πρόσωπο, εν προκειμένω στο παιδί, κι όχι στον γονέα ή κηδεμόνα, με τα στοιχεία του οποίου γίνεται η αρχική είσοδος.

Πώς κλείνετε το ραντεβού για το παιδί σας

Αρχικά στη διεύθυνση id.gov.gr, εισέρχεστε στην πλατφόρμα «πατώντας είσοδος στην υπηρεσία», συμπληρώνοντας τους κωδικούς taxis net.

Στη συνέχεια εμφανίζεται o ο πίνακας ενημέρωσης των στοιχείων.

Στο πεδίο επιλογή πολίτη εμφανίζεται αρχικά το όνομα με το οποίο εισήρθατε στην πλατφόρμα. Αν κλικάρετε πάνω τότε θα εμφανιστεί και το όνομα του παιδιού, το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.

Προσοχή, στο σημείο αυτό θα πρέπει να το αλλάξετε ώστε να εμφανίζεται το δικό του όνομα και να κάνετε επικαιροποίηση των στοιχείων, τηλ και email και στη συνέχεια να προχωρήσετε ώστε να κλείσετε το ραντεβού, τις διαθέσιμες ημέρες και ώρες που θα εμφανίσει.

id-anilika.jpg

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το παράβολο θα πρέπει επίσης να στο όνομα του ανήλικου για τον οποίο εκδίδεται η ταυτότητα κι όχι στο όνομα του γονέα ή του κηδεμόνα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ