Η παστουρμαδόπιτα είναι ένα μοναδικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια, αρωματική γεύση του παστουρμά με το τραγανό φύλλο κρούστας και την κρεμώδη υφή του τυριού. Έχει βαθιά ρίζες στην ανατολική Μεσόγειο και είναι ένα γευστικό σνακ ή ορεκτικό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Το άρωμα και η γεύση του παστουρμά μαζί με το λιωμένο τυρί κάνουν αυτή την πίτα ακαταμάχητη.
Παστουρμαδόπιτα
Υλικά:
- 10 φύλλα κρούστας
- 200 γρ. παστουρμάς, κομμένος σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένο
- 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- ½ φλιτζάνι γάλα
- Πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Απλώστε 5 φύλλα κρούστας σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.
- Τοποθετήστε πάνω τα φέτες παστουρμά, τις ντομάτες και το τυρί.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και πάλι κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Ανακατέψτε το αυγό με το γάλα και λίγο πιπέρι και ρίξτε το πάνω από την πίτα.
- Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Απολαύστε την ζεστή, με όλα τα αρώματα του παστουρμά και του τυριού να αναδεικνύονται!