Κρεμμυδόψωμο με φέτα, ελιές και μυρωδικά


Το κρεμμυδόψωμο είναι μια υπέροχη συνταγή που συνδυάζει την αφράτη υφή του ψωμιού με την έντονη γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών και άλλων παραδοσιακών υλικών, όπως φέτα, ελιές και λιαστές ντομάτες. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψωμί με βαθιά γεύση, ιδανικό για συνοδευτικό στο τραπέζι ή ακόμα και ως κύριο γεύμα. Τα μυρωδικά, όπως το θυμάρι και το δεντρολίβανο, προσθέτουν μια αρωματική διάσταση που ολοκληρώνει το πιάτο.

Κρεμμυδόψωμο με φέτα, ελιές και μυρωδικά

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, καραμελωμένα
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Θυμάρι και δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν και αφήστε τα να κρυώσουν.
  2. Διαλύστε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε για 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Ενσωματώστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη φέτα, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες.
  4. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα. Προσθέστε θυμάρι και δεντρολίβανο.
  5. Ψήστε στους 200°C για 30-40 λεπτά.

Απολαύστε το ζεστό με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ