Η μπουγάτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας, γνωστό για την τραγανή υφή του φύλλου και την απαλή, κρεμώδη γέμιση. Είτε πρόκειται για πρωινό, είτε για επιδόρπιο, η γεύση της μπουγάτσας με κρέμα αποτελεί μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Η σκόνη ζάχαρης και η κανέλα πάνω από το ζεστό, φρεσκοψημένο γλυκό ενισχύουν το άρωμα και τη νοστιμιά, δημιουργώντας μια αυθεντική αίσθηση ελληνικής φιλοξενίας.
Μπουγάτσα με κρέμα
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέστε το σιμιγδάλι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Ρίξτε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και πάλι με βούτυρο.
- Ψήστε στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Απολαύστε το ζεστό!