Λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα


Η μπουγάτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας, γνωστό για την τραγανή υφή του φύλλου και την απαλή, κρεμώδη γέμιση. Είτε πρόκειται για πρωινό, είτε για επιδόρπιο, η γεύση της μπουγάτσας με κρέμα αποτελεί μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Η σκόνη ζάχαρης και η κανέλα πάνω από το ζεστό, φρεσκοψημένο γλυκό ενισχύουν το άρωμα και τη νοστιμιά, δημιουργώντας μια αυθεντική αίσθηση ελληνικής φιλοξενίας.

Μπουγάτσα με κρέμα

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέστε το σιμιγδάλι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά.
  4. Απλώστε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
  5. Ρίξτε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και πάλι με βούτυρο.
  6. Ψήστε στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  7. Σερβίρετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Απολαύστε το ζεστό!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ