Λίβανος: Ο «υπόγειος πόλεμος» μεταξύ Ισραηλινών και Χεζμπολάχ


Το μείζον βάρος των ισραηλινών επιχειρήσεων λαμβάνει χώρα κάτω από την επιφάνεια της γης και στοχεύει τις υπόγειες σήραγγες της Χεζμπολάχ. 

Από την αρχή του πολέμου, τα στρατεύματα των IDF έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες στοχευμένες επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα στο νότιο Λίβανο για να διαλύσουν τα πολεμικά συγκροτήματα και τα όπλα της Χεζμπολάχ, αναφέρει σε ανάρτησή του ο αναλυτής Μάικλ Χόροβιτς.

Με την πλειονότητα αυτών να έχουν στόχους που βρίσκονται κάτω από το έδαφος αφού όπως προκύπτει η πλειονότητα των υποδομών της Χεζμπολάχ έχει μεταφερθεί κάτω από τη γη.

Όπως τονίζει στην σχετική ανάρτηση, από την αρχή του πολέμου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες στοχευμένες επιχειρήσεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα στο νότιο Λίβανο, προκειμένου να εξαρθρώσουν τις τρομοκρατικές δυνατότητες και τις υποδομές της Χεζμπολάχ που αποτελούν απειλή για τις ισραηλινές κοινότητες αμάχων στο βόρειο Ισραήλ.

Οι επιχειρήσεις αυτές διεξήχθησαν με σκοπό να διαλύσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες των δυνάμεων Radwan της Χεζμπολάχ και να την εμποδίσουν να πραγματοποιήσει το σχέδιο -τύπου 7ης Οκτωβρίου – «Κατάκτηση της Γαλιλαίας» για εισβολή στο βόρειο Ισραήλ.

Τι κάνουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες

Οι στρατιώτες εντόπισαν και παραβίασαν υπόγεια σημεία πρόσβασης κοντά στη συνοριακή περιοχή, αποκάλυψαν εκτεταμένες κρύπτες όπλων, χώρους συγκέντρωσης για τρομοκρατικές επιχειρησιακές επιχειρήσεις και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, τα στρατεύματα συνέλεξαν επίσης πολύτιμες πληροφορίες και αποσυναρμολόγησαν μεθοδικά όπλα.

Τα στρατεύματα αποκάλυψαν και κατέστρεψαν επίσης υπόγειες υποδομές, χτύπησαν χιλιάδες στόχους και εκατοντάδες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων, τόνους εκρηκτικών υλών και εκατοντάδες χώρους διαβίωσης επιχειρησιακών στελεχών, κέντρα διοίκησης και πολλά άλλα. Ορισμένα από τα όπλα ανακτήθηκαν και μεταφέρθηκαν από τους στρατιώτες πίσω στο ισραηλινό έδαφος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ