Τα μάφιν με τυρί είναι μια απολαυστική και εύκολη λύση για αλμυρά σνακ, που συνδυάζει τη γεύση του τυριού με την αφράτη υφή του μάφιν. Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό ή ακόμα και για συνοδευτικά σε τραπέζι, αυτά τα μάφιν θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Η παρασκευή τους είναι απλή και το αποτέλεσμα απλά λαχταριστό!
Συνταγή για μάφιν με τυρί
Υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή τσένταρ)
- 2 αυγά
- 200 ml γάλα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγο θυμάρι ή ρίγανη για γεύση
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε μία φόρμα για μάφιν με χάρτινες θήκες.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα μυρωδικά (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.
Τα μάφιν με τυρί είναι τέλεια ζεστά ή κρύα και μπορούν να συνοδευτούν με μια δροσερή σαλάτα ή ακόμα και να σταθούν μόνα τους σαν γρήγορο γεύμα!