Φαλάφελ: Πώς θα τα φτιάξετε στο σπίτι


Το φαλάφελ είναι ένα παραδοσιακό μεσανατολίτικο πιάτο, που έχει γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο λόγω της μοναδικής γεύσης και της απλότητάς του. Φτιαγμένο από ρεβίθια ή κουκιά, το φαλάφελ είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ, το οποίο συχνά σερβίρεται μέσα σε πίτα μαζί με σαλάτα και διάφορες σάλτσες, όπως το ταχίνι και το χούμους.

Συνταγή για φαλάφελ:

Υλικά:

  • 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο (σε σκόνη)
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σχηματίζουμε μικρές μπάλες με τα χέρια μας.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά με πίτα, σαλάτα, χούμους ή ταχίνι.

Το φαλάφελ είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα υγιεινό, φυτικό γεύμα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ