Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο νεκροί, καταστροφές και συνεχείς αναζωπυρώσεις – Κλειστή η Πατρών – Αθηνών


Για τρίτη συνεχόμενη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, έχοντας προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και τραγικές απώλειες. Η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς και τεράστιες ζημιές σε δασικές εκτάσεις, κατοικίες και υποδομές. Οι σοροί των δύο θυμάτων βρέθηκαν κοντά στο χωριό Ελληνικό, ενώ οι άτυχοι άνδρες είχαν επιχειρήσει να βοηθήσουν εθελοντικά στην κατάσβεση.



Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει σε δύο μεγάλα μέτωπα, προκαλώντας φόβο για τις επιπτώσεις στις περιοχές Λυγιά και Τρίκαλα Κορινθίας. Παρά τις ηπιότερες καιρικές συνθήκες τις πρωινές ώρες της Τρίτης, πολλές διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να αναζωπυρώνονται, με τις αρχές να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας επιχειρούν συνολικά 390 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 16 ομάδες δασοκομάντος και πολλά εναέρια μέσα, ενώ στον αγώνα συμμετέχουν εθελοντές, δυνάμεις πολιτικής προστασίας και μηχανήματα έργου. Οι προσπάθειες ενισχύθηκαν, αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών να παραμένει κλειστή σε ορισμένα σημεία για προληπτικούς λόγους​.

Συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ έκλεισε η Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι. Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Να υπογραμμισθεί ότι οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα οικισμούς όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας, προκαλώντας μεγάλη αγωνία στους κατοίκους, ενώ ήδη αρκετά σπίτια έχουν δυστυχώς καεί​.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ