Φωτιά στην Κορινθία: Οι φλόγες κατευθύνονται προς τα Τρίκαλα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις


Τεράστιο το ενεργό πύρινο μέτωπο στην Κορινθία

Ανησυχητικά εξαπλώνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στην Κορινθία την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτο, οι φλόγες κατευθύνονται προς τα Τρίκαλα Κορινθίας με το ενεργό μέτωπο να φτάνει σε μήκος τα 32 χιλιόμετρα.

«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως προσθέτει, «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ