Κοιτάξτε τον ουρανό μετά τις 22:00 απόψε – Το φαινόμενο που θα ζήσουμε για πρώτη φορά


Το απίστευτα σπάνιο θέαμα που θα αντικρίσουμε απόψε στον ουρανό 

Ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα πρόκειται να αντικρίσουμε στον ουρανό μετά τις 22:00 καθώς πέρα από το φεγγάρι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε βράδυ, δίπλα του θα κάνει την εμφάνιση του ένα δεύτερο, μικρότερο σε μέγεθος.

Αυτό το δεύτερο μικρότερο φεγγάρι θα εμφανιστεί στον ουρανό απόψε περίπου στις 22:25. Το εξωπραγματικό αυτό θέαμα οφείλεται σε έναν μικρό αστεροειδή, τον 2024 PT5, ο οποίος θα κάνει το πέρασμά του και θα παραμείνει σε τροχιά για περίπου δύο μήνες.

Το δεύτερο φεγγάρι θα είναι πολύ μικρό για να το δείτε με γυμνό μάτι αλλά αν διαθέτε τηλεσκόπιο τότε αξίζει να το στρέψετε στον ουρανό και να απολαύσετε το ασυνήθιστο θέαμα των δύο φεγγαριών.

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το σύστημα ATLAS (Asteroid Terrestrial-Impact Last Alert System) της NASA στις 7 Αυγούστου. Ο αστεροειδής, τον οποίο οι επιστήμονες αναφέρουν ως 2024 PT5, προέρχεται από τη ζώνη αστεροειδών Arjuna, η οποία περιέχει βράχους που ακολουθούν τροχιά αρκετά παρόμοια με αυτή της γης.

Περιστασιακά, ορισμένοι από αυτούς τους αστεροειδείς πλησιάζουν σχετικά κοντά, φτάνοντας μέχρι και 4,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ