Washington Post: Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση του IDF – To Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ


Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι  «το επόμενο στάδιο του πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα»

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα, αποκαλύπτει η Washington Post, επικαλούμενη δήλωσε Αμερικανού αξιωματούχου.

Η σχεδιαζόμενη εκστρατεία του Ισραήλ θα είναι μικρότερη από τον τελευταίο του πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006 και θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση μαχητικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής κατά ισραηλινών κοινοτήτων στα σύνορα, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γκάλαντ: Το «επόμενο στάδιο» του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ που θα ξεκινήσει σύντομα

Μιλώντας με δημάρχους ισραηλινών βόρειων συνοριακών κοινοτήτων, ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ είπε ότι «το επόμενο στάδιο του πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα», υποδεικνύοντας περαιτέρω ότι το Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσει μια χερσαία επίθεση στο Λίβανο.

«Η επόμενη φάση του πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική αποστολή της επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους», σημείωσε ο Γκάλαντ.

«Θα το κάνουμε αυτό. Και όπως είπα εδώ πριν από ένα μήνα [ότι] θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους [προς τα βόρεια], αυτό λέω τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους», πρόσθεσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ