Η Γερμανία εκκενώνει τον Λίβανο υπό τον φόβο χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ


Στον Λίβανο ζουν περίπου 1.800 Γερμανοί πολίτες

Η Γερμανία έχει εκκενώσει το μη απαραίτητο προσωπικό, τις οικογένειες των εργαζομένων στις πρεσβείες και τους Γερμανούς υπηκόους που είναι ιατρικά ευάλωτοι από τον Λίβανο και θα υποστηρίξει εκείνους που προσπαθούν να φύγουν, ανέφερε κοινή δήλωση των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας τη Δευτέρα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβασε το επίπεδο κρίσης για αποστολές στη Βηρυτό, τη Ραμάλα και το Τελ Αβίβ ξανά το Σαββατοκύριακο, αν και οι πρεσβείες εκεί παραμένουν λειτουργικές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.800 εγγεγραμμένοι Γερμανοί πολίτες στον Λίβανο, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η πρεσβεία συνεχίζει να υποστηρίζει τους εναπομείναντες Γερμανούς στον Λίβανο στις προσπάθειές τους να φύγουν από τη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων και άλλων μέσων. Το Φόρεϊν Όφις και το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν να συντονίζονται πολύ στενά για αυτό», ανέφερε η δήλωση.

Το Ισραήλ έπληξε τον Λίβανο με ένα κύμα επιθέσεων δύο εβδομάδων, σκοτώνοντας τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αρκετούς διοικητές και περίπου 1.000 Λιβανέζους, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Η Χεζμπολάχ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ισραηλινή χερσαία εισβολή στον Λίβανο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ