Ξυλόκαστρο: Συγκλονίζει ο πρόεδρος του χωριού για τους νεκρούς από τη φωτιά – Φωνάζαμε «καιγόμαστε»


Ο πρόεδρος του χωριού Πιτσά Κορινθίας, Γιάννης Νικολακόπουλος, περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στο Newsbomb.gr τις δραματικές ώρες που έζησε παλεύοντας με το πύρινο μέτωπο στο Ξυλόκαστρο

Θλίψη έχει σκορπίσει στα Πιτσά Κορινθίας ο θάνατος των δύο νέων από τη φωτιά που καίει από το πρωί της Κυριακής. Ο πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Νικολακόπουλος, περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στο Newsbomb.gr τις δραματικές ώρες που έζησε παλεύοντας με το πύρινο μέτωπο.

Ο ίδιος εξιστορεί τη δύσκολη κατάσταση που βίωσε όταν, μαζί με άλλους, βρέθηκε στη φωτιά και πάλεψε για να ξεφύγει. Η πιο τραγική στιγμή που μοιράστηκε ήταν όταν βρισκόταν με τους δύο ανθρώπους, που τελικά απανθρακώθηκαν από τη φωτιά. «Είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Κλειστήκαμε σε ένα σημείο, δεν υπήρχε άλλη λύση και έπρεπε να φύγουμε. Φωνάξαμε να μπούμε στα πυροσβεστικά να φύγουμε, αλλά τα δύο παιδιά επέλεξαν να αποχωρήσουν με άλλο τρόπο. Φεύγοντας πεζή εγκλωβίστηκαν σε ένα σημείο», είπε ο Γιάννης Νικολακόπουλος, με τη φωνή του γεμάτη συγκίνηση.

Ο ίδιος και κάποιοι άλλοι έδωσαν δύσκολη μάχη για να σωθούν από τις φλόγες. «Η πίεση που νιώθαμε εκείνη την ώρα ήταν τεράστια. Τους φωνάζαμε “καιγόμαστε, ελάτε να φύγουμε”. Δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος διαφυγής. Αν δεν ήταν το πλήρωμα του πυροσβεστικού δεν θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Νικολακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δύο θύματα, τα οποία ήταν φίλοι και αγαπητοί στο χωριό. «Ήταν πάντοτε δίπλα μας τα παιδιά αυτά. Πρόθυμοι να βοηθήσουν τον κόσμο, τους αγαπούσαν όλοι».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ