Τα Cinnamon Rolls, γνωστά και ως ρολά κανέλας, είναι ένα γλυκό κέρασμα που αποπνέει ζεστασιά και άρωμα από την πρώτη μπουκιά. Με την απαλή ζύμη τους, το έντονο άρωμα της κανέλας και την απαλή γλυκύτητα του γλάσου, αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι. Αυτά τα αφράτα ρολά γεμάτα με βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή ένα απογευματινό κέρασμα που θα γεμίσει το σπίτι με υπέροχα αρώματα.
Cinnamon Rolls
Υλικά για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
- 100 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κανέλα
Υλικά για το γλάσο:
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση:
- Ετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήστε το για 5-10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε για 5-7 λεπτά και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Ετοιμασία της γέμισης: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα, ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.
- Πλάσιμο: Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη και στη συνέχεια τυλίξτε τη σε ρολό.
- Κοπή και ψήσιμο: Κόψτε το ρολό σε 12 ίσα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάστε τα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε τα ρολά για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Ετοιμασία του γλάσου: Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.
- Σερβίρισμα: Αλείψτε τα ζεστά ρολά κανέλας με το γλάσο και απολαύστε τα ζεστά!