Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς στον Λίβανο


Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της στον Λίβανο σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ.

«Ο Φάταχ Σαρίφ Αμπού αλ Αμίν, επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο και μέλος της διοίκησης του κινήματος στο εξωτερικό», σκοτώθηκε σε πλήγμα εναντίον του σπιτιού του στον καταυλισμό αλ Μπας, στον νότιο Λίβανο.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην καρδιά της Βηρυτού

Υπενθυμίζεται πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας του Λιβάνου, αεροπορικό πλήγμα στην καρδιά της Βηρυτού, το πρώτο σε αυτόν τον ως επί το πλείστον σουνιτικό τομέα της λιβανέζικης πρωτεύουσας αφότου άρχισαν οι εχθροπραξίες με τη Χεζμπολάχ, πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Αν και τις τελευταίες ημέρες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκόπησαν επανειλημμένα νότιες συνοικίες και προάστια της Βηρυτού, οχυρά της Χεζμπολάχ, είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος τομέας στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας από την 8η Οκτωβρίου, την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας που υπήρξε έναυσμα του πολέμου, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η σύρραξη οδεύει να γενικευτεί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ