Βουλή: Φωταγωγήθηκε στέλνοντας μήνυμα για τη σημασία της καρδιαγγειακής υγείας


Με τη φωταγώγηση του Κοινοβουλίου η Βουλή των Ελλήνων στέλνει το μήνυμα για τη σημασία της καρδιαγγειακής υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου, το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου φωταγωγήθηκε απόψε, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τη σημασία της διατήρησης της καλής υγείας της καρδιάς, του οργάνου που έχει χαρακτηριστεί από την επιστημονική κοινότητα ως «κινητήρας» του ανθρώπινου σώματος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, η καρδιακή ανεπάρκεια και οι διάφορες μορφές αρρυθμίας, αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως και οδηγούν σε 17,3 εκ. θανάτους σε ετήσια βάση. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον το 80% των πρόωρων θανάτων που οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα μπορούν να προληφθούν εάν ακολουθείται ένας υγιεινός τρόπος ζωής.

Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, καλώντας όλους μας να μάθουμε περισσότερα για την καρδιά, καθώς, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, όσα περισσότερα γνωρίζουμε για τη λειτουργία της τόσο καλύτερα μπορούμε να την προστατεύσουμε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ