IDF: Νεκρός ο διοικητής της «μονάδας προληπτικής ασφάλειας» της Χεζμπολάχ


Επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος τους Καράκι από τη Χεζμπολάχ

Τον θάνατος ακόμη ενός ανώτερου αξιωματούχου της Χεζμπολάχ κατά την αεροπορικής επιδρομής της Παρασκευής, στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο IDF.

Nεκρός είναι ο Ναμπίλ Καούκ, διοικητής της «μονάδας προληπτικής ασφάλειας» της Χεζμπολάχ και ανώτερο μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ. Θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στην ηγεσία της οργάνωσης «και εμπλέκεται άμεσα στην προώθηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του, μεταξύ άλλων τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε ο στρατός.

Ο Qaouk εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και προηγουμένως υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής και επικεφαλής της περιοχής του νότιου Λιβάνου στο εκτελεστικό συμβούλιο, καθώς και αναπληρωτής επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου.

Επίσης την Κυριακή, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε το θάνατο του Αλί Καράκι, διοικητή του Νότιου Μετώπου, υπεύθυνου για τη στρατιωτική δραστηριότητα της τρομοκρατικής ομάδας στο νότιο Λίβανο.

Ο Καράκι σκοτώθηκε μαζί με τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Είχε επιζήσει μιας ισραηλινής απόπειρας δολοφονίας νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών που στόχευαν το Ισραήλ και κτίρια που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική ομάδα για την αποθήκευση όπλων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο βορειοανατολικό Λίβανο το πρωί της Κυριακής σκότωσε 11 ανθρώπους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ