Άλλη γεύση: Πέννες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο


Άλλη γεύση: Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, αυτή είναι μια από τις συνταγές που και εύκολη είναι και απολαυστική σαν γεύση

Μια διαφορετική συνταγή ζυμαρικών με πέννες που συνδυάζει τη μελιτζάνα με μπέικον και δεντρολίβανο και τη μεθά με μπίρα σας παρουσιάζουμε για να την ετοιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά και για τον εαυτό σας.

Το πιάτο αυτό θα είναι έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά! Η συνταγή είναι από τις πιο εύκολες και κατανοητές, ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.

Υλικά

  • ½ κιλό πέννες
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα μεγαλούτσικη, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι μπίρα lager
  • 200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Άλλη γεύση: Πέννες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο
Άλλη γεύση: Πέννες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο

Πώς να μαγειρέψετε τις πέννες

  • Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια της μελιτζάνας ώσπου να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε την μπίρα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.
  • Παράλληλα βράζετε τις πέννες σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε και τις αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ