IDF: Επιχείρηση «Νέα Τάξη» η ισραηλινή κωδική ονομασία με στόχο τον Νασράλα


Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στη διάρκεια των βομβαρδισμών μαζί με άλλους διοικητές της οργάνωσης

Το όνομα της επιχείρησης στη Βηρυτό την Παρασκευή με στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ είναι «Νέα Τάξη», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο συνιδρυτής της Χεζμπολάχ και μακροχρόνιος ηγέτης Σαγιέντ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε μαζί με άλλου διοικητές της οργάνωσης.

Μήνυμα στήριξης Χαμενεΐ στη Χεζμπολάχ – Καταδίκασε την «κοντόφθαλμη» ισραηλινή πολιτική

Κάλεσε τους μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όλα τα μέσα που διαθέτουν».

Ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η σφαγή ανυπεράσπιστων ανθρώπων στον Λίβανο αποκάλυψε για άλλη μια φορά την «άγρια φύση» του Ισραήλ και απέδειξε «τη μυωπία» των ηγετών του.

Πρόκειται για την πρώτη δήλωσή του, χωρίς ωστόσο καμία αναφορά, μετά την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Χεζμπολάχ. Όπως είπε η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έμαθε από τις ενέργειές της στη Γάζα ότι «η συλλογική δολοφονία γυναικών, παιδιών και αμάχων δεν μπορεί να αποδυναμώσει ή να ανατρέψει τα ισχυρά θεμέλια της οργάνωσης αντίστασης».

Κάλεσε τους μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όλα τα μέσα που διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τον … κακό καθεστώς [του Ισραήλ]».

Ο Χαμενεΐ δήλωσε επίσης ότι «η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν όπως έγινε γνωστό, μετά τη δολοφονία του Νασράλα, μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ