Θρίλερ με την τύχη του Χασάν Νασράλα: «Είναι νεκρός» μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ – Διαφωνεί η Χεζμπολάχ


Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών ΜΜΕ, έπεσε νεκρός ο Χασάν Νασράλα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα έπεσε νεκρός στις επιθέσεις ισραηλινών δυνάμεων στη Βηρυτό.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του Ισραήλ λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος αν ο ηγέτης της, Χεζμπολάχ Νασράλα σκοτώθηκε από τις ισραηλινές επιθέσεις το απόγευμα της Κυριακής στο αρχηγείο της οργάνωσης.

Θρίλερ με τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Το Reuters ανέφερε αρχικά ότι ο Νασράλα ήταν ζωντανός, επικαλούμενος πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο ελέγχεται από το Σώμα των φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε επίσης ότι ήταν ζωντανός όπως και ένα ακόμη στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, πηγές ασφαλείας από Λίβανο ανέφεραν στο Sky News ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της Χεζμπολάχ για την τύχη του Νασράλα αυξάνει την πιθανότητα να είναι νεκρός.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Νασράλα σκοτώθηκε στην επίθεση στη Βηρυτό. Το ειδησεογραφικό κανάλι του Ισραήλ 12 αναφέρει ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε αποψινό χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων στο υπόγειο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό. Ο τίτλος του στην οθόνη είναι: «Ο Νασράλα εξοντώθηκε».

Ένας δεύτερος μεγάλος ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, το Channel 13, δήλωσε πως «Το χτύπημα στον Νασράλα πέτυχε».

Επιστρέφει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διακόπτει το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη και επιστρέφει στο Ισραήλ, όπως ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωσή του, μετά το ισραηλινό χτύπημα στο κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Παράλληλα, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκτακτο πολεμικό συμβούλιο, χωρίς να είναι βέβαιο εάν η -σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα- εξολόθρευση του Χασάν Νασράλα θα βάλει και τον επίλογο στα χτυπήματα κατά του Λιβάνου ή τη ματαίωση της χερσαίας επίθεσης που βρίσκεται σε αναμονή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ