ΗΠΑ: Ο καταστροφικός τυφώνας Ελέν χτυπά τη Φλόριντα – Τρεις νεκροί, κλειστά τα αεροδρόμια


Ο «εξαιρετικά επικίνδυνος» τυφώνας Ελέν, κατηγορίας 4, έπληξε τη βόρεια Φλόριντα αργά το βράδυ της Πέμπτης, προκαλώντας τεράστιες ζημιές και καταστροφές σε ευρεία περιοχή. Με ανέμους που έφτασαν τα 215 χιλιόμετρα την ώρα, το μάτι του τυφώνα έφτασε στην περιοχή Big Bend, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC). Καθώς προχωρούσε προς το εσωτερικό, ο τυφώνας προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αφήνοντας περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά στη Φλόριντα χωρίς ηλεκτρικό, ενώ άλλοι 475.000 κάτοικοι στη Τζόρτζια έμειναν επίσης χωρίς ρεύμα.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον τρεις θανάτους. Ένα άτομο σκοτώθηκε στη Φλόριντα όταν μια πινακίδα έπεσε πάνω στο όχημά του, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τζόρτζια από ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε ο τυφώνας.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, ανακοίνωσε ότι περίπου 3.500 άνδρες της Εθνοφυλακής βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ πολλά αεροδρόμια έκλεισαν και περισσότερες από 1.300 πτήσεις ακυρώθηκαν. Οι αρχές προειδοποιούν για σοβαρά καιρικά φαινόμενα, καθώς ο τυφώνας συνεχίζει να πλήττει και άλλες πολιτείες, με την απειλή ανεμοστρόβιλων να παραμένει ισχυρή​.

Οι προσπάθειες αποκατάστασης και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ οι κάτοικοι της Φλόριντα και της Τζόρτζια προσπαθούν να επανέλθουν από τις καταστροφικές συνέπειες της καταιγίδας.

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ