Δροσερή μους λεμόνι με ελάχιστα υλικά


Η μους λεμόνι είναι ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό που συνδυάζει την έντονη γεύση του λεμονιού με την αέρινη υφή της μους. Είναι ιδανικό επιδόρπιο για το καλοκαίρι ή για κάθε περίσταση που χρειάζεται κάτι ελαφρύ, φρουτένιο και αναζωογονητικό. Το καλύτερο από όλα; Φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά!

Δροσερή μους λεμόνι

Υλικά:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 150 ml χυμός λεμονιού (φρέσκος)
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 1 φύλλο ζελατίνης (ή 1 κ.γ. σκόνη ζελατίνης)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τη βάση λεμονιού: Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε ελαφρά τον χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα. Προσθέστε τη ζελατίνη (αφού την έχετε μουσκέψει σε κρύο νερό) και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
  2. Χτυπήστε τα ασπράδια: Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  4. Συνδυασμός: Αφού το μείγμα του λεμονιού κρυώσει, ανακατέψτε το με τη σαντιγί απαλά. Προσθέστε σταδιακά τη μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον αέρα της.
  5. Ψύξη: Μεταφέρετε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.
  6. Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού ή φύλλα δυόσμου, και απολαύστε τη φρεσκάδα της!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ