Το περιστατικό καταγράφηκε σε τάξη της Α’ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη με τους μαθητές να μη συνεχίζουν τα μαθήματα για το υπόλοιπο της ημέρας
Πιο συγκεκριμένα, σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι κατά τη διάρκεια του μαθήματος με αποτέλεσμα μαθητές και καθηγητές να θορυβηθούν και να βγουν εκτός της αίθουσας, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Το περιστατικό καταγράφηκε σε τάξη της Α’ Λυκείου με τους μαθητές να μη συνεχίζουν τα μαθήματα για το υπόλοιπο της ημέρας και τις εικόνες από την αίθουσα να είναι απαράδεκτες για ένα σχολείο εν έτει 2024 σύμφωνα με το voria.gr.
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωση της κατήγγειλε: «από τύχη, και καθώς απουσίαζαν κάποιοι, δεν κάθονταν στα συγκεκριμένα θρανία μαθητές». Οι γονείς σημειώνουν πως το καλοκαίρι ο δήμος πραγματοποίησε εργασίες διαχωρισμού των αιθουσών με γυψοσανίδες, προκειμένου το σχολικό συγκρότημα να φιλοξενήσει περίπου 50 μαθητές από το Διαπολιτισμικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αυτή τη στιγμή φοιτούν σε λυόμενο επί της Εθνικής Αμύνης. «Λεφτά για γυψοσανίδες είχαν, κατά τα άλλα…» σχολιάζουν δηκτικά, ζητώντας να γίνει δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στο συγκρότημα.
Σε σχετική επικοινωνία που είχε η Voria, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Έφη Θεοδωράκη ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και αύριο, Παρασκευή, θα μεταβούν συνεργεία του δήμου, προκειμένου να επισκευάσουν τη ζημιά. «Αύριο στην τάξη εκείνη δεν θα κάνουν μάθημα τα παιδιά. Έχουμε παλιά σχολεία στον δήμο. Είναι εξαιρετικά λυπηρό να συμβαίνουν όλα αυτά, βέβαια δυστυχώς οι πόροι που έρχονται από το κράτος είναι ελάχιστοι ώστε να έχουμε τα σχολεία που θέλουμε για τα παιδιά» είπε και συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι κάτι που μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Είναι ένα σχολείο που σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις, σε σχέση με άλλα που είναι πολύ χειρότερα. Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων και η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, μεγάλες πόλεις που έχουν κατοικηθεί από πάρα πολύ παλιά στο κέντρο τους, δυστυχώς έχουν γερασμένα κτήρια».’
Αναφορικά με τον δευτεροβάθμιο έλεγχο που ζητούν οι γονείς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρόδρομος Νικηφορίδης, δήλωσε στη Voria πως «το ότι έπεσε ένα κομμάτι επιχρίσματος δεν σημαίνει ότι υπάρχει στατικός κίνδυνος για το κτήριο. Γιατί ο σοβάς, το επίχρισμα που έπεσε, μπορεί να έχει να κάνει με τις συστολές και τις διαστολές, με τις θερμοκρασίες, δεν είναι δηλαδή θέμα το οποίο έχει σχέση με τη στατική επάρκεια. Το σχολείο αυτό είναι σχετικά νέο και επομένως σε καλή κατάσταση τουλάχιστον οπτικά. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των γονιών, αλλά δεν σημαίνει ότι το κτήριο ξαφνικά είναι επικίνδυνο για τους μαθητές. Για όσα σχολεία υπήρχε ανάγκη, έχει γίνει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος». Ο κ. Νικηφορίδης ανέφερε πως αύριο το πρωί θα μεταβεί στο σχολείο ο αρμόδιος μηχανικός, ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου, ο εργολάβος που έχει τη συντήρηση των κτηρίων καθώς και ο ίδιος «για να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει».