Πιέσεις για να αποφευχθεί ο όλεθρος: Συνομιλίες Ισράηλ με ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο


Σημαντική έξελιξη που μπορεί να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

«Πράσινο φως» άναψε πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για συνομιλίες με τις ΗΠΑ που θα έχουν κεντρικό θέμα την ενδεχόμενη προσωρινή διακοπή της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Αυτό αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Νετανιάχου και ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ πραγματοποιούν συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, η οποία διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Λιβάνου και άλλους αξιωματούχους που ενεργούν ως ενδιάμεσοι με τη Χεζμπολάχ.

Το Ιράν λέγεται ότι συμμετέχει στις συνομιλίες, προτιμώντας να αποφύγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. «Είμαστε κοντά σε μια ένωση του δρόμου για αποφάσεις σχετικά το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος», φέρεται να είπε ένας ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Ωστόσο ο IDF παραμένει σε ετοιμόητα και μάλιστα ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού λέει ότι ο στρατός προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού ανέφερε στα στρατεύματα ότι πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανή εισβολή, σύμφωνα με το Skynews.

Τα ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο έχουν στόχο να προετοιμάσουν το έδαφος για την πιθανή είσοδο στρατευμάτων και να συνεχίσουν να πλήττουν τη Χεζμπολάχ, δήλωσε ο αρχηγός του στρατού στα ισραηλινά στρατεύματα.

«Ακούτε τα αεριωθούμενα αεροσκάφη από πάνω σας- χτυπάμε όλη την ημέρα», δήλωσε ο στρατηγός Herzi Halevi στα στρατεύματα στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

«Αυτό γίνεται τόσο για να προετοιμάσουμε το έδαφος για την πιθανή είσοδό σας όσο και για να συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ».

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι καλεί δύο επιπλέον ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο για «επιχειρησιακές αποστολές» στην περιοχή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ