Μητσοτάκης για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών


«Οι ζωές των ανθρώπων θα τίθενται σε κίνδυνο», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απο τη Νέα Υόρκη και την Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτήν την απειλή».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί τις παράκτιες οικονομίες και κοινωνίες. Tο 37% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε ακτίνα 100 χλμ. από τις ακτές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτήν την απειλή. Για παράδειγμα, ας αναλογιστούμε ότι η ακτή είναι εκεί όπου το ήμισυ, επαναλαμβάνω το ήμισυ του παγκόσμιου τουρισμού λαμβάνει χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία που έδωσε στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

«Πολλά κράτη θα δουν τη δική τους έκταση να πλημμυρίζει, ενώ οι ζωές των ανθρώπων θα τίθενται σε κίνδυνο», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιώντας ότι «η εγκατάλειψη συγκεκριμένων περιοχών θα γίνει αναπόφευκτη ακόμη και αν αναλάβουμε δράση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη κάποια εμβληματικά μνημεία της ανθρώπινης κληρονομιάς που βρίσκονται στις μεσογειακές ακτές και σημείωσε ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι «να δεσμευτούμε στο ύψιστο πολιτικό επίπεδο διεθνώς, και επειγόντως να μειώσουμε τα φαινόμενα, τα αέρια που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ