Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απελευθερωθεί από το «ταβάνι» του Ανδρουλάκη


Η Νάντια Γιαννακοπούλου, λίγες ώρες μετά το debate των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στο στούντιο του Newsbomb.gr, κάνοντας την αποτίμησή της και διαβλέποντας μια πιο «λαμπρή» αυριανή ημέρα, για την παράταξή της, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι εσωκομματικές εκλογές τελικά είναι θέμα επιβίωσης. Δεν διστάζει δε να κάνει λόγο για συγκεκριμένα ισχυρά συμφέροντα, που αποκλείουν την ίδια και προκρίνουν, για ιδιοτελείς λόγους, τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία.

«Κερδισμένο ήταν το ΠΑΣΟΚ», μεταξύ άλλων λόγω του πολιτικού πολιτισμού που επιδείχθηκε κατά το χθεσινό Debate, θεωρεί η νεαρή αλλά και έμπειρη πολιτικός, ενώ «εκφράστηκαν σημαντικές θέσεις που αφορούν στον κόσμο που σκέφτεται να «επιστρέψει» στο ιστορικό κόμμα». Η «ένταση» δε, που κάποιοι διέβλεψαν μεταξύ της ίδιας και του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν ήταν παρά μια «συντροφική συζήτηση, από τις γόνιμες που βοηθούν την παράταξη να πηγαίνει μπροστά».

«Με κάνει υπερήφανη αυτό το debate για την παράταξη. Το κλίμα ήταν πολύ καλό μεταξύ μας και δεν μπορεί να δαιμονοποιούμε την πολιτική κριτική – ο στόχος όλων μας είναι πως θα μεγαλώσουμε το ΠΑΣΟΚ, διότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση και σε τρία χρόνια μια καλή κυβέρνηση», τονίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι, στον χθεσινό «αγώνα» μέχρι την εκλογική μάχη.

Απευθυνόμενη στον κόσμο και τους φίλους της παράταξης, τους καλεί «να ψηφίσουν αυτόν που θα ενώσει το ΠΑΣΟΚ και θα του δώσει τη νέα ορμή για να εκφράσει τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους».

Δείτε τη συνέντευξη της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο Newsbomb.gr:

Η ίδια άλλωστε, ήταν αυτή που έθεσε δημόσια πρώτη το «αυτονόητο» όπως είπε, την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας, μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη νέα απώλεια 110.000 ψηφοφόρων. «Βγήκα και το είπα από αγωνία για τον χώρο μου – ο σκοπός μου δεν είναι να είμαι ευχάριστη, αλλά χρήσιμη», διευκρινίζει.

Και εξηγεί, την ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας: «Το ΠΑΣΟΚ έκανε πάντα άλματα, δεν του αρμόζουν οι φοβικές λογικές. Αναγνωρίζω την προσφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, όμως αυτό ήταν το ταβάνι του. Φιλοδοξία δεν είναι να θες να γίνεις αρχηγός, αλλά να θες να κρατάς στο δικό σου ταβάνι μια παράταξη που έχει αστείρευτες δυνατότητες και να μην την απελευθερώνεις».

NB_GIANNAKOPOYLOY-(1).jpg

Η Νάντια Γιαννακοπούλου παραδέχτηκε έντιμα, ότι από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ κατάντησε… ανέκδοτο στο πανελλήνιο μέχρι το σήμερα, «προσέφεραν πολλά η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης και εκεί που μας έφτυναν όλοι, έγιναν βήματα προς τα εμπρός. Όμως ακόμα έχουμε πολλή δουλειά».

Για την ίδια, πάντως, αυτή είναι μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για την παράταξη. «Η κοινωνία δεν θα περιμένει εμάς, για το πότε θα γίνουμε κόμμα διακυβέρνησης. Δεν μας χρωστάει κάτι η κοινωνία. Η νέα αρχή πρέπει να γίνει τώρα. Είναι η ιστορική μας ευκαιρία αυτή», υπογραμμίζει.

Η πολιτικός δεν δίστασε να κάνει λόγο για ισχυρά συμφέροντα που υπονομεύουν τη δική της υποψηφιότητας, ουσιαστικά αποκλείοντάς τη από μερίδα των ΜΜΕ. «Συστήματα και συμφέροντα που έχουν τις προτιμήσεις τους και θέλουν να περάσουν τις δικές τους επιλογές, εξαφανίζοντας τη δική μου υποψηφιότητα. Και οι άλλοι υποψήφιοι δεν αντιδρούν σε αυτό, παρότι είναι δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις που την έχουν χαμηλά, η ίδια θυμίζει το πόσο έξω έχουν πέσει αυτές, σε παλαιότερες αντίστοιχες πολιτικές αναμετρήσεις. «Τα ακούω βερεσέ όλα αυτά», απάντησε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενη, τέλος, για ποιον λόγο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να επιλέξουν τη δική της υποψηφιότητα, η ίδια αναφέρει:

«Η υποψηφιότητα μου πρεσβεύει την ορμή, τις καθαρές κουβέντες. Στηρίξτε ανθρώπους που μιλούν καθαρά και όχι ετεροπροσδιοριζόμενοι, έχουν την τόλμη για τις απαραίτητες επαναστατικές αλλαγές, πιστεύουν στις δημοκρατικές λειτουργίες. Αυτούς που στα δύσκολα δεν λύγισαν, αλλά βγήκαν μπροστά. Για αυτά ζητώ τη στήριξή σας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ