Θέατρο Αργώ: Όλες οι παραστάσεις της νέας σεζόν


Το Θέατρο Αργώ παρουσιάζει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της νέας σεζόν 

H καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Αργώ, αφού μέτρησε τα περσινά sold out, αφού συντονίστηκε με τον παλμό του κοινού και αφού «ζύγισε» τη δημιουργική ενέργεια των καλλιτεχνών, παρουσιάζει με ενθουσιασμό το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη θεατρική περίοδο 2024 -2025. Αυτή η σεζόν προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και στις σκιές του μυαλού, γεμάτο με συναρπαστικές και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές. Παράλληλα με αυτή την ένταση, ο φετινός προγραμματισμός συνυφαίνει λεπτό χιούμορ και ανάλαφρο γέλιο, ισορροπώντας τη βαθιά εξερεύνηση με στιγμές ελαφρότητας, υποσχόμενο μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία.

Η μεγάλη επιτυχία της περσινής περιόδου Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη έρχεται για 2η χρονιά, από 10 Οκτωβρίου, αφού το κοινό απέδειξε με τα συνεχή sold-out που της χάρισε ότι αυτή η παράσταση ήρθε για να μείνει. O Γιώργος Κωνσταντίνου για μια ακόμα σεζόν στην κεντρική σκηνή του θεάτρου συναντά τη νεότερη γενιά, τον Αποστόλη Τότσικα σ’ ένα έργο που συγκινεί και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

O Caveman, το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Rob Becker, η μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ επιστρέφει στην Αθήνα, αυτή τη φορά στη νέα του «σπηλιά», την κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αργώ, από 21 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Με πρωταγωνιστή τον χαρισματικό Γιάννη Δρακόπουλο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου, αυτός ο «καινούριος» σημερινός άντρας, μεγαλώνει και βλέπει τις νέες εποχές που έρχονται διαρκώς ενώ θέτει νέα ερωτήματα!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά στην παράσταση Χόρεψέ με, πατέρα της Κατερίνας Αντωνιάδου που σκηνοθετεί o Γιώργος Αρμένης και συμπρωταγωνιστεί με την Κατερίνα Αντωνιάδου, πατέρας και κόρη θα συμπαρασύρονται από την οργή, την παρ-άνοια, τις παραισθήσεις και τον φόβο σε ένα γλυκόπικρο παιχνίδι που τους επιφυλάσσει ανατροπές, από 14 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Αργώ Studio.

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ Αυτόματη Εστίαση του βραβευμένου συγγραφέα και σεναριογράφου Γιώργου Αγγελίδη έρχεται στο Θέατρο Αργώ σε σκηνοθεσία Νατάσας Παπαδάκη από 17 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη με τους Οδυσσέα Πετράκη και Χρήστο Ντόβα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θύτης και θύμα, παιδικά και ενήλικα τραύματα, εκδίκηση και συμπόνια μπλέκουν σφιχτά σε μια ιστορία που αλλάζει ανάλογα με το πού θα εστιάσεις.

Το Στρίψιμο της Βίδας, ένα συναρπαστικό γοτθικό θρίλερ τρόμου εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Henry James, σκηνοθετημένο από τον Μάριο Ιορδάνου και σε απόδοση κειμένου της Σοφίας Καζαντζιάν και του Μάριου Ιορδάνου, μια παράσταση που ήταν υποψήφια στην κατηγορία διεθνούς ρεπερτορίου για βραβείο «Κάρολος Κουν» και «Ένωσης Κριτικών Θεάτρου», ανεβαίνει από 26 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στην φιλόξενη σκηνή του Αργώ Studio για να ξεπεράσει τα θεατρικά στεγανά και να προσφέρει στο κοινό την εμπειρία ενός ρεαλιστικού θρίλερ, με κινηματογραφικούς όρους.

Μετά την επιτυχία και τα απανωτά sold out της περασμένης σεζόν, το βραβευμένο με Νόμπελ έργο Οι Αρουραίοι του σπουδαίου Γερμανού Γκέρχαρτ Χάουπτμαν σε μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Παπαδογιάννης. Ένα έντονο κοινωνικό νατουραλιστικό δράμα που ακολουθεί μια μητέρα που έχοντας χάσει το παιδί της βρίσκεται στα πρόθυρα επικίνδυνων αποφάσεων προκειμένου να ξαναγίνει μητέρα. Το μέχρι πού θα φτάσει άραγε; Από 25 Οκτωβρίου κάθε Παρασκευή στο Αργώ Studio.

Για τους μικρούς –κι όχι μόνο!—φίλους του θεάτρου, το ολόφρεσκο θεατρικό έργο ΠΟΥΠΟΥΛapp της ομάδας Κοπέρνικος που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, παρουσιάζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, μεταφερόμενο στο ζεστό και φιλόξενο Θέατρο Αργώ από 20 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή. Μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου και ένα περιπετειώδες κυνήγι διαμαντιών, που βοηθά μικρούς και μεγάλους να αναλογιστούν τι είναι πραγματικά πολύτιμο στη ζωή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν

Κεντρική σκηνή

10 Οκτωβρίου

Τετάρτη ως Κυριακή

Caveman

Κεντρική σκηνή

21 Οκτωβρίου

Δευτέρα, Τρίτη

ΑΡΓΩ STUDIO

Χόρεψέ με, πατέρα

Αργώ Studio

14 Οκτωβρίου

Δευτέρα, Τρίτη

Αυτόματη Εστίαση

Αργώ Studio

17 Οκτωβρίου

Πέμπτη

Οι Αρουραίοι

Αργώ Studio

25 Οκτωβρίου

Παρασκευή

Το Στρίψιμο της Βίδας

Αργώ Studio

26 Οκτωβρίου

Σάββατο, Κυριακή

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΟΥΠΟΥΛapp

Κεντρική σκηνή

20 Οκτωβρίου

Κυριακή

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ

του Τζεφ Μπάρον

Από 10 Οκτωβρίου

Στο Θέατρο ΑΡΓΩ επαναλαμβάνονται για δεύτερη χρονιά λόγω μεγάλης καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας οι παραστάσεις του πολυβραβευμένου αριστουργήματος του Τζεφ Μπάρον, «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Αποστόλη Τότσικα σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που μάγεψε το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τη NON GRATA PRODUCTIONS.

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού, ο οποίος εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους.

Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν – με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς.

Ένας θεατρικό έργο – ύμνος στη διαφορετικότητα που έχει παιχτεί σε περισσότερες από 50 χώρες, αποσπώντας πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως βασικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά και τις αγκυλώσεις του παρόντος.

Δυο μοναξιές που συναντιούνται για να βγουν μαζί έξω από το καβούκι, προς το φως.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Τζεφ Μπάρον & Κώστας Γάκης

Σκηνοθεσία / Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):

Γιώργος Κωνσταντίνου & Αποστόλης Τότσικας

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη: 21:00
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:00

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.more.com/theater/kathe-pempti-kyrie-gkrin-tou-tzef-baron/

Για ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 6982 047 322

(Κυμπαροπούλου Φωτεινή | Υπεύθυνη παραγωγής)

Διάρκεια: 90 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ

Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα 104 37 (Στάση metro Μεταξουργείο)

Τηλέφωνο: 210 52 01 684

CAVEMAN

του Rob Becker

Από 21 Οκτωβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Θέατρο Αργώ – Κεντρική Σκηνή

Η μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ έρχεται με τον Γιάννη Δρακόπουλο ως τον πιο δημοφιλή άνθρωπο των σπηλαίων στη σκηνή του θεάτρου Αργώ σε απόδοση και σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου και τον στον ομώνυμο ρόλο.

Τώρα πια ο Caveman, αυτός ο «καινούριος» σημερινός άντρας, που σε μια προσωπική εξομολόγηση μεταμορφώνεται στο γιο, τον αδελφό, τον σύντροφο, το αγόρι της διπλανής πόρτας, μεγαλώνει, βλέπει τις νέες εποχές που έρχονται διαρκώς και θέτει νέα ερωτήματα!

Το «Defending the Caveman» είναι μια κωμωδία που γράφτηκε από τον Αμερικανό ηθοποιό και κωμικό Rob Becker, σχετικά με τις παρεξηγήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι σε σαράντα πέντε χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Ο Rob Becker ξεκίνησε την καριέρα του ως ερμηνευτής stand-up comedy και μέρος του show του ήταν ένα κομμάτι για τα προβλήματα επικοινωνίας στις σχέσεις γυναικών και ανδρών, λόγω των διαφορών των δύο φύλων. Μετά τη μεγάλη του επιτυχία, άρχισε να μεγαλώνει το κείμενό του μέχρι που έγραψε έναν μονόλογο ικανό να ανέβει στο Μπρόντγουεϊ, ονομάζοντάς τον: «Υποστηρίζοντας τον Άνθρωπο των Σπηλαίων». Ο Caveman γράφτηκε σε διάστημα τριών χρόνων (1988-1991), κατά τη διάρκεια του οποίου ο Becker έκανε ανεπίσημες σπουδές σε ανθρωπολογία, προϊστορία, ψυχολογία, κοινωνιολογία και μυθολογία.

Συντελεστές

Κείμενο: Rob Becker

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Ερμηνεύει ο Γιάννης Δρακόπουλος

Πληροφορίες

Θέατρο Αργώ: Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ.: 2105201684, argotheater.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:0

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 18€ Κανονικό / 16€ Μειωμένο

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/caveman-tou-rob-becker/

ΧΟΡΕΨΕ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ

της Κατερίνα Αντωνιάδου

Από 14 Οκτωβρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Αργώ Studio

Η Non Grata Productions παρουσιάζει δευτερη χρονιά την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Studio του θεάτρου ΑΡΓΩ. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, με τον ίδιο στο ρόλο του πατέρα και την Κατερίνα Αντωνιάδου στο ρόλο της κόρης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση.

Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί. Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης. Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”! Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σ’ έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.

Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς τ’ αριστερά και τ’ άλλα μισά προς τα δεξιά.

Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο, όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα, έπεται μιας άλλης, που τίποτα δεν αλλάζει.

Πάντα μέσα από ένα χιούμορ, πάντα μέσα από ένα γέλιο, πάντα μέσα από έναν κλαυσίγελο, ένα απόγευμα, πατέρας και κόρη συναντιούνται και κοιτάζονται με βλέφαρα κλεισμένα.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Γιώργος Αρμένης & Κατερίνα Αντωνιάδου

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Κατερίνα Αντωνιάδου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 16 ευρώ γενική είσοδος

Προπώληση VIVA/MORE:

ΧΟΡΕΨΕ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ – Περιοδεία | Εισιτήρια online! | More.com

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

του Γιώργου Αγγελίδη

Από 17 Οκτωβρίου
Κάθε Πέμπτη στις 21:15
Αργώ Studio

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του βραβευμένου συγγραφέα και σεναριογράφου Γιώργου Αγγελίδη έρχεται στο Θέατρο Αργώ σε σκηνοθεσία Νατάσας Παπαδάκη από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη με τους Οδυσσέα Πετράκη και Χρήστο Ντόβα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Θύτης και θύμα, παιδικά και ενήλικα τραύματα, εκδίκηση και συμπόνια μπλέκουν σφιχτά σε μια ιστορία που αλλάζει ανάλογα με το πού θα εστιάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Πέτρος δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον βιασμό του απ’ τον Μάριο, έναν φωτογράφο, όταν ήταν ακόμη ανήλικος. Χρόνια αργότερα, συναντά ξανά τον Μάριο σε ένα κλαμπ. Ο Μάριος δεν τον αναγνωρίζει όμως ο Πέτρος δεν τον ξέχασε ποτέ. Πληγές που δεν επουλώθηκαν ποτέ πλήρως ξανανοίγουν θέτοντας σε κίνηση ένα διεστραμμένο σχέδιο εκδίκησης. Μια άρρωστη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ των δύο αντρών ώσπου μια αποκάλυψη ανατρέπει τα πάντα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Γιώργος Αγγελίδης

Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπαδάκη

Πρωταγωνιστούν:

Πέτρος: Οδυσσέας Πετράκης

Μάριος: Χρήστος Ντόβας

– Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά

– Τιμές Εισιτηρίων: 15€ (Κανονικό), 12€ (Μειωμένο), 5€ (Ατέλεια)

– Trigger Warning | Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών

– Κρατήσεις εισιτηρίων: www.more.com & στο ταμείο του θεάτρου

– Ig: @aftomatiestiasi

ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ

του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν

Από 25 Οκτωβρίου
Κάθε Παρασκευή στις 21:00
Αργώ Studio

Μετά την επιτυχία και τα απανωτά sold out της περασμένης σεζόν, ανεβαίνει για 2η χρονιά το βραβευμένο με Νόμπελ έργο «ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ», του σπουδαίου Γερμανού Γκέρχαρτ Χάουπτμαν σε μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Παπαδογιάννης.

Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο, στο θέατρο ΑΡΓΩ, για να ικανοποιήσει την μεγάλη προσέλευση των θεατών για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από 25 Οκτώβρη και κάθε Παρασκευή στις 21.00.

Το έργο έχει ξαναπαιχτεί μόνο άλλη μία φορά στην Ελλάδα και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για έντονο κοινωνικό νατουραλιστικό δράμα, το οποίο αντικατοπτρίζει τα σαθρά θεμέλια της κοινωνίας του Βερολίνου στην πραγματικότητα του σήμερα, καθιστώντας το έργο απόλυτα επίκαιρο.

Αυτά τα μικρά τριχωτά θηλαστικά λειτουργούν καθαρά εγωκεντρικά, έχοντας ως αποκλειστικό τους μέλημα την επιβίωσή τους. Έτσι και οι ήρωες του έργου, ως ανθρωπόμορφοι αρουραίοι, βιώνουν την απώλεια, την ανάγκη της μητρότητας, τον έρωτα, τον θάνατο και την σκληρότητα των επιθυμιών τους – ενώ επιδιώκουν την επιβίωσή τους με κάθε τρόπο και μέσο.

Μήπως τελικά όλοι ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη «αρουραίους»;

Η σύγκρουση του παλιού με το νέο και η πάλη της ηθικής με τα θέλω, οδηγούν τους ήρωες σε δραματικά αδιέξοδα.

Μια γυναίκα που έχει χάσει το παιδί της θα πάρει αποφάσεις δραστικές και επικίνδυνες προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη της να ξαναγίνει μητέρα. Μέχρι πού θα φτάσει άραγε;

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδογιάννης

Διανομή ρόλων (με αλφαβητική σειρά):

Αθηνά Ασημάκη – Γέττε

Γεώργιος Ερμήνοος Καπετανάκος – Άρρο

Μαρίνα Κονδάκη – Ζιντονί

Αλέξης Κουτσοχέρας – Μπρούνο

Φένια Μαϊδώνη – Βαλμπούργκα

Μελανία Μπαλτσίδου – Ίνγκα

Γιάννης Παπαδογιάννης – Πάουλ

Νίκος Φραγκιουδάκης – Έριχ

Φωνή Αλίς – Αλέκα Λανδράκη

Τιμές εισιτηρίων:

-15 ευρώ κανονικό

-12 ευρώ μειωμένο: (ατέλειες, σπουδαστές δραματικών σχολών, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών, κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

-Για ομαδικές κρατήσεις (άνω των 10 ατόμων) ισχύει το μειωμένο εισιτήριο

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: στο ταμείο του θεάτρου και στο more.com: https://www.more.com/theater/oi-arouraioi-2os-xronos-epityxias/

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210- 5201684

ΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΔΑΣ RELOADED

Από 26 Οκτωβρίου
Κάθε Σάββατο (21:00) και Κυριακή (19:00)
Αργώ Studio

Το καθηλωτικό θρίλερ της Σοφίας Καζαντζιάν και του Μάριου Ιορδάνου επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο θέατρο Αργώ από 26 Οκτωβρίου 2024 έως και 26 Ιανουαρίου 2025.

Υποψήφια στην κατηγορία διεθνούς ρεπερτορίου για βραβείο “Κάρολος Κουν” και “Ένωσης Κριτικών Θεάτρου”, η παράσταση που κατέκτησε κοινό και κριτικούς επιστρέφει, μετά τα απανωτά sold out σε νέο χώρο. Εμπνευσμένοι από το αριστούργημα του Henry James «Το στρίψιμο της βίδας», οι σεναριογράφοι Σοφία Καζαντζιάν και Μάριος Ιορδάνου (“Μαύροι Πίνακες”) δημιούργησαν μία παράσταση που ξεπερνά τα θεατρικά στεγανά και προσφέρει στο κοινό την εμπειρία ενός ρεαλιστικού θρίλερ, με κινηματογραφικούς όρους, καταιγιστικό ρυθμό, σοκαριστικές ανατροπές, ερμηνείες που κόβουν την ανάσα, αλλά και ένα δυνατό μήνυμα για τον φαύλο κύκλο της βίας και των ορίων της ανθρώπινης ψυχής.

Υπόθεση: Μία νέα γυναίκα προσλαμβάνεται από έναν γοητευτικό, αλλά και σκοτεινό άντρα ως γκουβερνάντα για τα δύο του παιδιά. Σύντομα, θα βρεθεί εγκλωβισμένη στον πύργο, όπου διαμένουν ο γιος του, Ορφέας, η κόρη του, Δάφνη και η μυστηριώδης θεία τους, κυρία Απαρτιάν. Μία σειρά από απειλητικά γεγονότα θα οδηγήσουν την γκουβερνάντα σε ένα ακραίο παιχνίδι επιβίωσης. Είναι ο Πύργος στοιχειωμένος ή απλά αρέσουν στην οικογένεια τα «παράξενα» παιχνίδια; Θα μπορέσει η γυναίκα να ελευθερωθεί πριν… το στρίψιμο της βίδας;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Σοφία Καζαντζιάν – Μάριος Ιορδάνου

Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός φωτισμού – Μουσική επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου

Παίζουν: Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου, Βαλεντίνο Βαλάσης, Γεωργία Δήμου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Αργώ (Studio) Ελευσινίων 13 – 15, Αθήνα 10437

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Ημερομηνίες παραστάσεων: από 26 Οκτωβρίου έως και 26 Ιανουαρίου

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Προπώληση: more.com
https://www.more.com/theater/to-stripsimo-tis-bidas-reloaded-1/

Και στο ταμείο του θεάτρου

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 – 5201684 και 6974876024

ΠΟΥΠΟΥΛΑpp

της ομάδας Κοπέρνικος

Μια σύγχρονη περιπέτεια γεμάτη μυστήριο και ξεκαρδιστικές στιγμές

για παιδιά 5 – 105 ετών

Από 3 Νοεμβρίου

Κάθε Κυριακή στις 11:00
Θέατρο Αργώ – Κεντρική Σκηνή

Το ολόφρεσκο θεατρικό έργο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ που έλαβε εξαιρετικές κριτικές, κυκλοφόρησε σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, μεταφερόμενο στο ζεστό και φιλόξενο Θέατρο ΑΡΓΩ. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου και ένα περιπετειώδες κυνήγι διαμαντιών, που μας κάνει να αναλογιστούμε τί είναι πραγματικά πολύτιμο για εμάς!

Η Στέλλα και ο γιος της ο Πολύκαρπος, μοιάζουν συχνά σαν να μην μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Όταν μια μέρα κληρονομούν από την πλούσια θεία τους τέσσερα… πουπουλένια μαξιλάρια, σίγουροι ότι πρόκειται για φάρσα, αποφασίζουν να τα χαρίσουν από εδώ κι από εκεί. Όταν όμως, λίγο αργότερα, ανακαλύπτουν ότι μέσα τους κρύβονται διαμάντια ανεκτίμητης αξίας, κάνουν τα πάντα για να τα βρουν και να τα πάρουν πίσω! Και η περιπέτεια ξεκινά! Πονηροί τυχοδιώκτες, παλιοί γρίφοι και μυστηριώδη αινίγματα τούς κλείνουν το δρόμο, μπλέκοντάς τους σε απίστευτα κωμικές και αλλόκοτες καταστάσεις! Μα όσο τα πλούτη μοιάζουν να απομακρύνονται, τόσο αρχίζουν σιγά-σιγά να «βρίσκουν» ο ένας τον άλλον…

Το πρωτότυπο κείμενο των πολυβραβευμένων συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με ευρηματική πλοκή, πηγαίο χιούμορ και αστείρευτο κέφι, συνδυάζεται με την πολυδιάστατη και φρέσκια σκηνοθεσία του ταλαντούχου Φοίβου Συμεωνίδη, την έντονη διάδραση με το κοινό, τις υπέροχες πρωτότυπες μουσικές, τις ζωντανές βιντεοπροβολές και τις απολαυστικές ερμηνείες των ηθοποιών, στοιχειοθετώντας μια παράσταση που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους!

Η ιστορία της Στέλλας και της οικογένειάς της, διασκεδάζει και συγκινεί, θυμίζοντας συχνά την καθημερινότητα του καθενός από εμάς, ενώ παράλληλα αναδεικνύει εύστοχα -και με άκρως κωμικό τρόπο- ζητήματα όπως η χρήση της τεχνολογίας από την παλιότερη και νεότερη γενιά, η ασυνεννοησία στις ανθρώπινες σχέσεις όταν δεν υπάρχει κοινός χρόνος και τόπος, η ευκολία στο να τα έχεις όλα με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά και του πόσο ζωντανά και χαρούμενα είναι όλα όταν συμμετέχεις ενεργά σε αυτά!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεύουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Γιάννης Οικονομίδης, Δημήτρης Φουρλής, Βασίλης Χατζηδημητράκης

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία: Φοίβος Συμεωνίδης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Αργώ

Διεύθυνση: Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 104 37

Τηλέφωνο θεάτρου: 210 5201684

Παραστάσεις: Από 20 Οκτωβρίου 2024 και κάθε Κυριακή στις 12:00

Και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία (Κρατήσεις: 210-8674657, 210-8665144, [email protected]).

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Ηλικίες: 5 – 105 ετών

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια: www.more.com & ταμείο του Θεάτρου ΑΡΓΩ.

Γενική Είσοδος: 12 €

Μειωμένο εισιτήριο για ομάδες >15 ατόμων: 10 € (Κρατήσεις: 210-8674657, 210-8665144, [email protected]).

EARLY BIRDS: 10€ (για τις Κυριακές: 3/11, 10/11 & 17/11)

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.kopernikos.gr

Facebook: Κοπέρνικος

Instagram: omadakopernikos

Επικοινωνία 6985964958, [email protected], [email protected]


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ