Νέα πλάνα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν δύο τέρατα του Λοχ Νες – Δείτε βίντεο


«Αμέσως παρατήρησα ένα εξαιρετικά διαταραγμένο κύμα που ερχόταν προς την κατεύθυνση της κάμερας και φαινόταν πολύ ασυνήθιστο», δήλωσε ο O’Faodhagain, ένας φαν του τέρατος

Νέα πλάνα από μια άγνωστη «καμπούρα» στο Λοχ Νες της Σκωτίας υποδηλώνουν ότι στα βάθη του μπορεί να κρύβονται όχι ένα, αλλά ενδεχομένως δύο μακρόλαιμα πλάσματα, σύμφωνα με έναν αφοσιωμένο κυνηγό τεράτων.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες από μια κάμερα στο Airanloch Bed and Breakfast, στη βόρεια ακτή της λίμνης, έδειχνε ένα μεγάλο κύμα να κινείται νότια στο νερό, με κάτι που φαινόταν να είναι μια καμπούρα κοντά στο μπροστινό μέρος.

Αυτό συνέβη λίγο μετά την εμφάνιση παρόμοιων κυμάτων σε άλλα σημεία του νερού, κάτι που ο κυνηγός της Νέσι (τέρας του Λόχνες) Eoin O’Faodhagain υποστήριξε ότι «δεν ήταν σύμπτωση».

«Υπάρχουν προφανώς δύο πλάσματα που κατοικούν σε αυτή την περιοχή της λίμνης αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο O’Faodhagain.

«Το αν βρίσκονται εδώ όλη την ώρα είναι ένα άλλο θέμα – θα πρέπει να διεξαχθεί περισσότερη οπτική έρευνα για να απαντηθεί αυτό», είπε.

«Αλλά με δύο «ξυπνήματα» το ένα μετά το άλλο, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αυτά τα τέρατα έχουν αδυναμία στην περιοχή».

Ο 60χρονος O’Faodhagain, ο οποίος έκανε και τις δύο παρατηρήσεις, είναι φανατικός οπαδός του τέρατος του Λοχ Νες, το οποίο έχει ως επί το πλείστον απορριφθεί ως μια απάτη.

Ο O’Faodhagain παρακολουθεί συχνά την κάμερα του Visit Inverness Loch Ness από το σπίτι του στην κομητεία Donegal της Ιρλανδίας.

Καταγράφει τις υποτιθέμενες θεάσεις του πλάσματος στο επίσημο μητρώο θεάσεων του τέρατος του Λοχ Νες, το οποίο σήμερα διαθέτει 1.157 καταγεγραμμένες θεάσεις της Νέσι.

Οι τελευταίες ματιές, ωστόσο, έφεραν ένα νέο στοιχείο στη συζήτηση δεκαετιών για την ύπαρξη του τέρατος.

«Αμέσως παρατήρησα ένα εξαιρετικά διαταραγμένο κύμα που ερχόταν προς την κατεύθυνση της κάμερας και φαινόταν πολύ ασυνήθιστο», δήλωσε ο O’Faodhagain.

«Υπήρχε ένα μακρύ αντικείμενο που φαινόταν ανώμαλο στην κορυφή του νερού, το οποίο κινούνταν μέσα στη λίμνη με έντονα κύματα ενάντια στο ρεύμα.

«Στη μέση του αντικειμένου, ένα χλωμό μέρος που έμοιαζε με καμπούρα κάποιου πλάσματος φαίνεται να ανεβαίνει σε όλο το μήκος του βίντεο. Ήμουν τόσο γοητευμένος από την παρατήρηση».

Η Νέσι υποτίθεται ότι έχει μήκος περίπου οκτώ με δέκα μέτρα στην επιφάνεια, αλλά έχει «περισσότερο σώμα από κάτω» προκειμένου να «αναστατώνει το νερό με τόση δύναμη», πρότεινε ο Ιρλανδός.

Με την πάροδο των ετών, οι επιστήμονες και άλλοι ειδικοί έχουν ως επί το πλείστον διαψεύσει τις υποτιθέμενες θεάσεις της Νέσι ως φάρσες, ευσεβείς πόθους ή αλλιώς θεάσεις γνωστών, καθημερινών άγριων ζώων.

Αλλά το καμπούρικο πλάσμα που φέρεται να προκάλεσε τα κύματα που είδε ο O’Faodhagain δεν θα μπορούσε να είναι κάτι που είναι ήδη γνωστό ότι κατοικεί μέσα στη μεγάλη λίμνη, υποστήριξε.

«Ποιο είδος πλάσματος έχει μια κοκκινωπή-καφέ καμπούρα στη μέση ενός καμπούρικου μήκους σώματος, που μπορεί να προκαλέσει τέτοια αναστάτωση και εγρήγορση; Φαινόταν παράξενο και περίεργο, χωρίς καμία ομοιότητα με φώκια ή βίδρα», συλλογίστηκε.

«Καμία πάπια ή πουλί δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιο κύμα με τόσο μεγάλη διαταραχή του νερού. Μπορεί να επέστρεφε στην περιοχή των υβριδικών γιγάντιων χελιών, αλλά δεν κινούνταν σαν χέλι. Δεν μπορώ πραγματικά να πω ότι έμοιαζε με οποιοδήποτε γνωστό ζώο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ